Se bat ouale cu zaharul, pana se topeste zaharul. Se adauga laptele, uleiul si amoniacul stins. Se incorporeaza faina mestecand usor cu o paleta. Se pune in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, se da la cuptor pentru 25-30 minute la 170 grade.
Intre timp pana se coace blatul pregatim siropul, se pun apa, zaharul si cacao la foc pana da in clocot si se leaga. Se da de pe foc si se adauga untul.
Cand blatul este gata se scoate din cuptor, se taie in forma dorita si se toarna cu lingura sirop pe fiecare bucata in parte. Se presara nuca macinata (dupa preferinte se poate orna cu nuca cocos, alune macinate, bomboane, ciocolata, etc.)
Se lasa la racit 1 ora.
Se serveste alaturi de o cafea!
Pofta buna!
Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosEste facut dupa reteta cofetariei Capsa, cu mici modificari, evident. Este tortul joffre pe care il mancam in...
Desert tort Maresal JoffreCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii