Tavalita cu Nuca

Postat pe: 21-02-2016
(0)

Ingrediente

Blat
2 oua
1/2 cana ulei
1/2 cana lapte
1 cana zahar
1 si 1/2 cana faina
1 plic amoniac stins
Sirop
10 linguri apa
5 linguri ahar
2-3 linguri cacao
100 g unt
100 g nuca macinata

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

50min
Se bat ouale cu zaharul, pana se topeste zaharul. Se adauga laptele, uleiul si amoniacul stins. Se incorporeaza faina mestecand usor cu o paleta. Se pune in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, se da la cuptor pentru 25-30 minute la 170 grade.

Intre timp pana se coace blatul pregatim siropul, se pun apa, zaharul si cacao la foc pana da in clocot si se leaga. Se da de pe foc si se adauga untul.

Cand blatul este gata se scoate din cuptor, se taie in forma dorita si se toarna cu lingura sirop pe fiecare bucata in parte. Se presara nuca macinata (dupa preferinte se poate orna cu nuca cocos, alune macinate, bomboane, ciocolata, etc.)
Se lasa la racit 1 ora.
Se serveste alaturi de o cafea!

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tavalita cu Nuca" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tavalita cu Nuca