Tarte cu Migdale

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tarte cu Migdale

Ingrediente

  • Tarte:
  • 250 g margarina rama (sau unt)
  • 200 g zahar pudra
  • 4 lg de smantana
  • 4 galbenusuri
  • 500 g faina
  • razatura de lamaie
  • un praf de sare
  • Umplutura
  • 4 albusuri
  • 150 g zahar
  • 150 g migdale macinate
  • o lg de faina
  • esenta de vanilie
  • gem de caise

Mod de preparare

Margarina se mixeaza bine impreuna cu zaharul dupa care se adauga treptat galbenusurile de ou, cele 4 lg de smantana, razatura de lamaie, sarea iar la final se incorporeaza faina. Aluatul obtinut se lasa la rece pentru doua ore.

Formele de tarte se ung putin cu ulei si se imbraca fiecare cu aluat. In interiorul fiecarei tarte punem cate o lingurita de gem de caise (puteti folosi orice gem pe placul fiecaruia) iar deasupra turnam cu spritul sau cu lingura compozitia de bezea preparata astfel: batem spuma tare albusurile impreuna cu zaharul. Adaugam migdalele macinate amestecate cu lg de faina si amestecam usor cu o paleta.

Se dau la copt la foc potrivit. Se scot din forme cat sunt inca calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate