Tarte cu Migdale

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tarte cu Migdale

Ingrediente

  • Tarte:
  • 250 g margarina rama (sau unt)
  • 200 g zahar pudra
  • 4 lg de smantana
  • 4 galbenusuri
  • 500 g faina
  • razatura de lamaie
  • un praf de sare
  • Umplutura
  • 4 albusuri
  • 150 g zahar
  • 150 g migdale macinate
  • o lg de faina
  • esenta de vanilie
  • gem de caise

Mod de preparare

Margarina se mixeaza bine impreuna cu zaharul dupa care se adauga treptat galbenusurile de ou, cele 4 lg de smantana, razatura de lamaie, sarea iar la final se incorporeaza faina. Aluatul obtinut se lasa la rece pentru doua ore.

Formele de tarte se ung putin cu ulei si se imbraca fiecare cu aluat. In interiorul fiecarei tarte punem cate o lingurita de gem de caise (puteti folosi orice gem pe placul fiecaruia) iar deasupra turnam cu spritul sau cu lingura compozitia de bezea preparata astfel: batem spuma tare albusurile impreuna cu zaharul. Adaugam migdalele macinate amestecate cu lg de faina si amestecam usor cu o paleta.

Se dau la copt la foc potrivit. Se scot din forme cat sunt inca calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici