Puneti in vasul robotului untul moale, oul, zaharul, sarea si laptele si mixati putin
Adaugati faina si framantati 5 minute la viteza mica, pana obtineti un aluat nelipicios
Inveliti aluatul in folie de plastic si lasati-l la frigider 10 minute
Intindeti aluatul pe masa presarata cu faina si trasferati-l apoi in doua forme de tarta mai mici (puteti folosi si o forma mai mare)
Taiati marginile in exces si puneti deasupra aluatului o foaie de copt, apoi turnati lintea sau orezul
Coaceti blatul de tarta la 180 de grade aproximativ 15 minute, pana se rumeneste usor pe margini
Scoateti tartele din cuptor si indepartati folia de copt si lintea, apoi intepati blatul cu furculita
Mixati pasta de migdale cu untul moale si ouale pana obtineti o crema
Turnati crema peste blatul de tarta si coaceti din nou pana se rumeneste usor deasupra (aproximativ 20 de minute)
Scoateti tartele din cuptor si lasati-le sa se raceasca
Amestecati praful de jeleu cu zaharul si sucul de portocale, apoi puneti pe foc 1 minut
Adaugati coacazele colorate si impartiti-le in mod egal pe cele doua tarte
Puneti tartele la frigider cel putin 30 de minute inainte de servire
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii