Tarte cu Martipan si Coacaze

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Tarte cu Martipan si Coacaze

Ingrediente

  • Blat:
  • unt – 50 g oua – 1 buc Faina – 150 g lapte – 10 ml
  • zahar – 10 g un praf de sare
  • Extra: boabe de linte sau orez pentru copt
  • Umplutura:
  • martipan (pasta de migdale) – 150 g unt – 100 g oua – 2 buc Topping:
  • coacaze negre
  • rosii si albe – 300 g praf de jeleu transparent– 1 plic
  • suc de portocale – 200 ml
  • zahar – 2 linguri

Mod de preparare

Puneti in vasul robotului untul moale, oul, zaharul, sarea si laptele si mixati putin
Adaugati faina si framantati 5 minute la viteza mica, pana obtineti un aluat nelipicios
Inveliti aluatul in folie de plastic si lasati-l la frigider 10 minute
Intindeti aluatul pe masa presarata cu faina si trasferati-l apoi in doua forme de tarta mai mici (puteti folosi si o forma mai mare)
Taiati marginile in exces si puneti deasupra aluatului o foaie de copt, apoi turnati lintea sau orezul
Coaceti blatul de tarta la 180 de grade aproximativ 15 minute, pana se rumeneste usor pe margini
Scoateti tartele din cuptor si indepartati folia de copt si lintea, apoi intepati blatul cu furculita
Mixati pasta de migdale cu untul moale si ouale pana obtineti o crema
Turnati crema peste blatul de tarta si coaceti din nou pana se rumeneste usor deasupra (aproximativ 20 de minute)
Scoateti tartele din cuptor si lasati-le sa se raceasca
Amestecati praful de jeleu cu zaharul si sucul de portocale, apoi puneti pe foc 1 minut
Adaugati coacazele colorate si impartiti-le in mod egal pe cele doua tarte
Puneti tartele la frigider cel putin 30 de minute inainte de servire

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
2
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura cu bulion
3
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Mancare de fasole verde cu naut
Bucataras.RO

Mancare de fasole verde cu naut

Mancare de fasole verde cu naut
Gem de gutui cu ghimbir
Culinar.RO

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia