Tarta Frunza de Piersica (Peach Leaf Pie)

Postat pe: 27-09-2010
(5)

Ingrediente

Aluat:
280 gr faina
1/2 lingurita sara
85 gr unt taiat marunt
85 gr untura
65-125 ml apa rece (eu am tinut gheata in apa)
Umplutura:
1 kg piersici
suc de la o lamiie
100 gr zahar
4-5 linguri amidon (depind ede cit sint de zemoase piersicile)
1/2 lingurita scortisoara
30 gr unt bucatele

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:40min
Faina se amesteca cu sarea intr-un castron. Se adauga untul si untura reci amindoua, si taiate bucatele si cu palmile se freaca pina se formeaza faramituri. Se adauga putin cite putin apa rece si cu ajutorul unei furculite se amesteca pina se formeaza aluatul.

Se imparte apoi in doua si se inveleste in folie de plastic si se pune la frigidar ptr jumate de ora. Se pune o tava in cuptor la araga z si se preincalzeste cuptorul la 425 grade F, 220 grade C, sau 7 la gaz.

Decojesti piersicile si le tai felii subtiri de tot, le pui intr-un castrom si adaugi peste ele sucul de la lamiie, zaharul, amidonul si scortisoara. Le amesteci si pui deoparte. Apoi scoti de la frigider o parte de aluat, o intinzi pe o suprafata usor fainata si pui i forma rotunda de pie si acoperi si pui la frigider.

Scoti a doua parte de aluat, o intinzi si cu ajutorul unei forme de taiat, decupezi frunze (daca nu ai forma speciala desenezi pe un carton frunza si decupezi apoi cu un cutit ascutit decupezi din aluat forme de frunze dupa sablonul facut).

Dupa ce frunzele sint taiate cu un betisor le faci nervurile si lasi pe masa. scoti din frigider forma de pie ungi cu un ou amestecat cu o lingura de apa, fundul si marginile aluatului din forma si pui umplutura de piersici dar ai griuja ca la mijloc sa fie mai ridicat. Apoi se pune citeva bucatele de unt printre piersici.

Se acopera cu frunzele decupate, asezate in cercuri concentrice (avem grija sa se suprapuna putin) iar la mijloc, din resturile de aluat ramase se fac citeva bilute care se pun in mijloc. Se unge apoi cu oul ramas si se da la cuptor.

Se coace la temperatura mare (cea la care a fost incalzit cuptorul) pentru circa 20 de minute dupa care se reduce temperatura la 365 grade F, 190 grade C sau 4 pentru gaz. se mai coace circa 40 de minute (depinde de cuptorul fiecaruia).

Este important de pus forma de pie pe tava preincalzita inainte. Umiditatea de la umplutura tine foaie de pe fundul formei umeda si nu se coace cum trebuie, dar punind tava asta in cuptor si forma de pie deasupra ajuta la coacere si nu mai aveti probleme cu umiditatea
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tarta Frunza de Piersica (Peach Leaf Pie)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

pupi
•  26.03.2011 22:32:32

dumiany, mersi

dumiany
•  26.03.2011 22:05:06

AM RAMAS FARA CUVINTE,FELICITARI..

looqpool
•  02.10.2009 17:49:31

fain!

p_nicoleta
•  28.02.2009 20:25:23

nu am cuvinte, am cam ramas muta cand am vazut rezultatu.... Bravo, iti multumesc pentru reteta ta deosebita.

dory20_do
•  20.11.2008 21:27:52

arata beton! ma gandesc ca si la gust e la fel acum mor de foame si mi-ai facut o pofta....

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tarta Frunza de Piersica (Peach Leaf Pie)