Tarta Frunza de Piersica (Peach Leaf Pie)

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Tarta Frunza de Piersica (Peach Leaf Pie)

Ingrediente

  • Aluat:
  • 280 gr faina
  • 1/2 lingurita sara
  • 85 gr unt taiat marunt
  • 85 gr untura
  • 65-125 ml apa rece (eu am tinut gheata in apa)
  • Umplutura:
  • 1 kg piersici
  • suc de la o lamiie
  • 100 gr zahar
  • 4-5 linguri amidon (depind ede cit sint de zemoase piersicile)
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 30 gr unt bucatele

Mod de preparare

Faina se amesteca cu sarea intr-un castron. Se adauga untul si untura reci amindoua, si taiate bucatele si cu palmile se freaca pina se formeaza faramituri. Se adauga putin cite putin apa rece si cu ajutorul unei furculite se amesteca pina se formeaza aluatul.

Se imparte apoi in doua si se inveleste in folie de plastic si se pune la frigidar ptr jumate de ora. Se pune o tava in cuptor la araga z si se preincalzeste cuptorul la 425 grade F, 220 grade C, sau 7 la gaz.

Decojesti piersicile si le tai felii subtiri de tot, le pui intr-un castrom si adaugi peste ele sucul de la lamiie, zaharul, amidonul si scortisoara. Le amesteci si pui deoparte. Apoi scoti de la frigider o parte de aluat, o intinzi pe o suprafata usor fainata si pui i forma rotunda de pie si acoperi si pui la frigider.

Scoti a doua parte de aluat, o intinzi si cu ajutorul unei forme de taiat, decupezi frunze (daca nu ai forma speciala desenezi pe un carton frunza si decupezi apoi cu un cutit ascutit decupezi din aluat forme de frunze dupa sablonul facut).

Dupa ce frunzele sint taiate cu un betisor le faci nervurile si lasi pe masa. scoti din frigider forma de pie ungi cu un ou amestecat cu o lingura de apa, fundul si marginile aluatului din forma si pui umplutura de piersici dar ai griuja ca la mijloc sa fie mai ridicat. Apoi se pune citeva bucatele de unt printre piersici.

Se acopera cu frunzele decupate, asezate in cercuri concentrice (avem grija sa se suprapuna putin) iar la mijloc, din resturile de aluat ramase se fac citeva bilute care se pun in mijloc. Se unge apoi cu oul ramas si se da la cuptor.

Se coace la temperatura mare (cea la care a fost incalzit cuptorul) pentru circa 20 de minute dupa care se reduce temperatura la 365 grade F, 190 grade C sau 4 pentru gaz. se mai coace circa 40 de minute (depinde de cuptorul fiecaruia).

Este important de pus forma de pie pe tava preincalzita inainte. Umiditatea de la umplutura tine foaie de pe fundul formei umeda si nu se coace cum trebuie, dar punind tava asta in cuptor si forma de pie deasupra ajuta la coacere si nu mai aveti probleme cu umiditatea

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
Cele mai apreciate rețete
Chec cu ciocolata
1
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Fursecuri cu merisoare
2
Dulciuri

Fursecuri cu merisoare

Fursecuri cu merisoare
Bulete de branza si cartofi
3
Aperitive

Bulete de branza si cartofi

Bulete de branza si cartofi
Prajitura Bounty
4
Dulciuri

Prajitura Bounty

Prajitura Bounty
Somon la cuptor in crusta de aluat fraged
5
Mancaruri cu peste

Somon la cuptor in crusta de aluat fraged

Somon la cuptor in crusta de aluat fraged
Parteneri
Desert prajitura cu capsuni
Culinar.RO

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa