Tarta Frunza de Piersica (Peach Leaf Pie)

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Tarta Frunza de Piersica (Peach Leaf Pie)

Ingrediente

  • Aluat:
  • 280 gr faina
  • 1/2 lingurita sara
  • 85 gr unt taiat marunt
  • 85 gr untura
  • 65-125 ml apa rece (eu am tinut gheata in apa)
  • Umplutura:
  • 1 kg piersici
  • suc de la o lamiie
  • 100 gr zahar
  • 4-5 linguri amidon (depind ede cit sint de zemoase piersicile)
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 30 gr unt bucatele

Mod de preparare

Faina se amesteca cu sarea intr-un castron. Se adauga untul si untura reci amindoua, si taiate bucatele si cu palmile se freaca pina se formeaza faramituri. Se adauga putin cite putin apa rece si cu ajutorul unei furculite se amesteca pina se formeaza aluatul.

Se imparte apoi in doua si se inveleste in folie de plastic si se pune la frigidar ptr jumate de ora. Se pune o tava in cuptor la araga z si se preincalzeste cuptorul la 425 grade F, 220 grade C, sau 7 la gaz.

Decojesti piersicile si le tai felii subtiri de tot, le pui intr-un castrom si adaugi peste ele sucul de la lamiie, zaharul, amidonul si scortisoara. Le amesteci si pui deoparte. Apoi scoti de la frigider o parte de aluat, o intinzi pe o suprafata usor fainata si pui i forma rotunda de pie si acoperi si pui la frigider.

Scoti a doua parte de aluat, o intinzi si cu ajutorul unei forme de taiat, decupezi frunze (daca nu ai forma speciala desenezi pe un carton frunza si decupezi apoi cu un cutit ascutit decupezi din aluat forme de frunze dupa sablonul facut).

Dupa ce frunzele sint taiate cu un betisor le faci nervurile si lasi pe masa. scoti din frigider forma de pie ungi cu un ou amestecat cu o lingura de apa, fundul si marginile aluatului din forma si pui umplutura de piersici dar ai griuja ca la mijloc sa fie mai ridicat. Apoi se pune citeva bucatele de unt printre piersici.

Se acopera cu frunzele decupate, asezate in cercuri concentrice (avem grija sa se suprapuna putin) iar la mijloc, din resturile de aluat ramase se fac citeva bilute care se pun in mijloc. Se unge apoi cu oul ramas si se da la cuptor.

Se coace la temperatura mare (cea la care a fost incalzit cuptorul) pentru circa 20 de minute dupa care se reduce temperatura la 365 grade F, 190 grade C sau 4 pentru gaz. se mai coace circa 40 de minute (depinde de cuptorul fiecaruia).

Este important de pus forma de pie pe tava preincalzita inainte. Umiditatea de la umplutura tine foaie de pe fundul formei umeda si nu se coace cum trebuie, dar punind tava asta in cuptor si forma de pie deasupra ajuta la coacere si nu mai aveti probleme cu umiditatea

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
3
Conserve, muraturi

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
Chec cu Cacao Pufos
5
Dulciuri

Chec cu Cacao Pufos

Chec cu Cacao Pufos
Parteneri
Cartofi aurii
Bucataras.RO

Cartofi aurii

Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...

Cartofi aurii
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura