Tarta Frunza de Piersica (Peach Leaf Pie)

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Tarta Frunza de Piersica (Peach Leaf Pie)

Ingrediente

  • Aluat:
  • 280 gr faina
  • 1/2 lingurita sara
  • 85 gr unt taiat marunt
  • 85 gr untura
  • 65-125 ml apa rece (eu am tinut gheata in apa)
  • Umplutura:
  • 1 kg piersici
  • suc de la o lamiie
  • 100 gr zahar
  • 4-5 linguri amidon (depind ede cit sint de zemoase piersicile)
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 30 gr unt bucatele

Mod de preparare

Faina se amesteca cu sarea intr-un castron. Se adauga untul si untura reci amindoua, si taiate bucatele si cu palmile se freaca pina se formeaza faramituri. Se adauga putin cite putin apa rece si cu ajutorul unei furculite se amesteca pina se formeaza aluatul.

Se imparte apoi in doua si se inveleste in folie de plastic si se pune la frigidar ptr jumate de ora. Se pune o tava in cuptor la araga z si se preincalzeste cuptorul la 425 grade F, 220 grade C, sau 7 la gaz.

Decojesti piersicile si le tai felii subtiri de tot, le pui intr-un castrom si adaugi peste ele sucul de la lamiie, zaharul, amidonul si scortisoara. Le amesteci si pui deoparte. Apoi scoti de la frigider o parte de aluat, o intinzi pe o suprafata usor fainata si pui i forma rotunda de pie si acoperi si pui la frigider.

Scoti a doua parte de aluat, o intinzi si cu ajutorul unei forme de taiat, decupezi frunze (daca nu ai forma speciala desenezi pe un carton frunza si decupezi apoi cu un cutit ascutit decupezi din aluat forme de frunze dupa sablonul facut).

Dupa ce frunzele sint taiate cu un betisor le faci nervurile si lasi pe masa. scoti din frigider forma de pie ungi cu un ou amestecat cu o lingura de apa, fundul si marginile aluatului din forma si pui umplutura de piersici dar ai griuja ca la mijloc sa fie mai ridicat. Apoi se pune citeva bucatele de unt printre piersici.

Se acopera cu frunzele decupate, asezate in cercuri concentrice (avem grija sa se suprapuna putin) iar la mijloc, din resturile de aluat ramase se fac citeva bilute care se pun in mijloc. Se unge apoi cu oul ramas si se da la cuptor.

Se coace la temperatura mare (cea la care a fost incalzit cuptorul) pentru circa 20 de minute dupa care se reduce temperatura la 365 grade F, 190 grade C sau 4 pentru gaz. se mai coace circa 40 de minute (depinde de cuptorul fiecaruia).

Este important de pus forma de pie pe tava preincalzita inainte. Umiditatea de la umplutura tine foaie de pe fundul formei umeda si nu se coace cum trebuie, dar punind tava asta in cuptor si forma de pie deasupra ajuta la coacere si nu mai aveti probleme cu umiditatea

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure
Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote
Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Rustica
1
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
2
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
3
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Prajitura turnata cu branza de vaci
4
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Cum se face sucul de roșii
5
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Parteneri
Cartofi mov, morcovi, ardei kapia si aliacee la slow cooker Crock Pot
Bucataras.RO

Cartofi mov, morcovi, ardei kapia si aliacee la slow cooker Crock Pot

Un amestec inedit de legume, gătite lent, chiar sunt minunate! Mulțumesc Sear cu arome pentru ingredientl principal,...

Cartofi mov, morcovi, ardei kapia si aliacee la slow cooker Crock Pot
Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Gustos.RO

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia