Tarta frangipane cu pere

Postat pe: 03-10-2017
(0)

Ingrediente

Pentru aluatul de tarta:
200 g faina
100 g unt
1 galbenus
praf de sare
1/2 lingurita esenta migdale
Pentru umplutura:
100 g migdale macinate (nuci, alune, arahide)
80 g unt
2 oua
80 g zahar
2 linguri lichior amaretto
zeama de la o jumate de lamaie
pere

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Timp gatire

GĂTIRE

30min
Numar portii

PORȚII

6 portii
Incepem prepararea aluatului pentru ca il vom pune in cuptor fara umplutura si astfel vom obtine un aluat sfarmicios.
Intr-un vas punem faina, praful de sare, untul si galbenusul de oua batut impreuna cu esenta de migdale. Omogenizam foarte bine pana obtinem un aluat omogen cu care puteti lucra.
Pe o tava de tarta (10x30) intindem aluatul ridicand si pe marginile tavii, Apoi intepam cu furculita din loc in loc si dam la congelator pentru 20 minute.
Punem tava in cuptorul incins la 180 grade C, pentru 20 minute.
Pana aluatul se coace frumos in cuptor facem umplutura.
Untul impreuna cu zaharul il mixam pana cand nu se mai simt cristalele de zahar, adaugam pe rand ouale si amestecam dupa fiecare pana la omogenizare. Adaugam lichiorul si la final, migdalele macinate.
Perele le curatam si scoatem semintele. Am avut niste pere mici si de aceea am folosit 5 pere. Le-am taiat in jumate, dar in functie de cat de mari sunt perele le puteti taia in cate felii doriti.
Le crestam putin si le stropim cu putina zeama de lamaie ca sa nu se oxideze pana cand le asezam in tarta.
Scoatem aluatul din cuptor, turnam umplutura si asezam perele.
Dam din nou la cuptor si coacem la 180 grade C, pentru inca 20 minute.
Serviti alaturi de cei dragi cu o cupa de inghetata si o cafea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tarta frangipane cu pere" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tarta frangipane cu pere