Se bat albusurile cu zaharul vanilat. Galbenusurile se freaca cu 5 linguri de zahar, coaja de lamaie si extractul de vanilie, si se adauga la albusurile batute spuma, se amesteca. Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt si se incorporeaza usor in compozitia de mai sus.
Se pun 2-3 linguri de apa rece in aluat si se amesteca usor, mai departe. Ungeti o tava cu margarina si tapetati cu faina, turnati aluatul in tava. Luati cam o mana plina din strugurii spalati si uscati si presarati peste aluat.
Se da la cuptor la 160gC-170gC, timp de 35 minute (faceti test cu scobitoarea). Se scoate blatul si se lasa la racit, pe un gratar. Intre timp se prepara budinca. Cand blatul e rece, se toarna budinca peste el (nu trebuie sa o folositi toata), un strat subtire, atat cat sa fixeze boabele de struguri. Strugurii se pun peste budinca.
Acum preparati gelatina, asa calda se pune peste struguri.
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorChec cu portocale si caise uscate, o reteta aromata si delicioasa, perfecta pentru desert sau gustari.Gustul proaspat de...
Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasaUn chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Comentarii