Tarta de Struguri

Postat pe: 08-10-2012
(0)

Ingrediente

500 g struguri fara samburi (cei pt stafide)
5 oua
3 linguri faina
2 linguri amidon
5 linguri zahar
1-2 pliculete zahar vanilat
extract de vanilie
ceva coaja de lamaie
1 lingura rasa praf de copt
1 budinca vanilie (care se prepara dupa instructiunile de pe plic)
gelatina de acoperit strugurii (se prepara dupa instructiunile de pe plic)
2-3 linguri de apa rece

Mod de preparare

Se bat albusurile cu zaharul vanilat. Galbenusurile se freaca cu 5 linguri de zahar, coaja de lamaie si extractul de vanilie, si se adauga la albusurile batute spuma, se amesteca. Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt si se incorporeaza usor in compozitia de mai sus.

Se pun 2-3 linguri de apa rece in aluat si se amesteca usor, mai departe. Ungeti o tava cu margarina si tapetati cu faina, turnati aluatul in tava. Luati cam o mana plina din strugurii spalati si uscati si presarati peste aluat.

Se da la cuptor la 160gC-170gC, timp de 35 minute (faceti test cu scobitoarea). Se scoate blatul si se lasa la racit, pe un gratar. Intre timp se prepara budinca. Cand blatul e rece, se toarna budinca peste el (nu trebuie sa o folositi toata), un strat subtire, atat cat sa fixeze boabele de struguri. Strugurii se pun peste budinca.

Acum preparati gelatina, asa calda se pune peste struguri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tarta de Struguri" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tarta de Struguri