Ungem o tava cu margarina si asezam merele in ea, le presuram cu zahar si cu scortisoara.
Intr-un bol facem aluatul frantzuz.
Amestecam marga cu zaharul si cu faina. (- nu prea mult - exact cand s-au unit toate ne-am oprit, - eu marga am dat-o prin razatoare(fiind de la frigi,e mai greu la framantat) .
Luam bucatele mici si punem peste mere. Dam tarta frantzuza la cuptor (preancalzit) la 180 de grade prntru o ora.
Se poate servi cu frisca lichida ( nebatuta). Servirea e mai naspa- se serveste cu lingura nu cu spatula, dar are un gust minunat , e de post si e si foarte usor de facut
Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...
Pernute crocante din mamaligutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii