Dupa cum se stie, Alteta Sa Regala Principesa Margareta a lansat anul trecut, in 2011: Cartea Regala de Bucate
Din curiozitate, am pregatit aceasta tarta regala, care se regaseste in carte si iata ce a iesit:
Blat:
Se sfarama biscuitii marunt si se amesteca cu untul topit.
Compozitia de biscuiti se intinde pe fundul unei forme rotunde, cu marginea detasabila, apoi se preseaza bine cu podul palmei.
Se coace blatul 5 minute, apoi se lasa la racit.
Crema:
Se bat bine galbenusurile, eu le-am batut la bain-marie, adaugam laptele condensat şi zeama de lămâie. Amestecaţi până la obţinerea unei creme omogene. Turnaţi crema deasupra blatului de biscuit si o intindem bine cu lingura.
Bezea:
Se bat albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul tos in transe, pana albusurile lucesc si se tin de tel bine.
Asamblare:
Punem bezeaua formata intr-un poche cu dui in forma de stea si decoram suprafata tartei.
Introducem tarta la cuptor si coacem 20-25 de minute, pana bezeaua devine usor aurie-aramie.
Dupa coacere, tarta se raceste usor, iar dupa ce i se scoate formei, peretele detasabil cu atentie, tarta poate fi feliata.
Se taie cu atentie, bezeaua este foarte pufoasa si va crapa instant la suprafata!
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaAceasta supa este foarte cunoscuta si apreciata. Exista 3 feluiri de Soleanka: de peste, ciuperci si carne. Astazi v-o...
Soleanka - Supa rusesca de carneSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii