Tarta de Lamaie

Postat pe: 06-06-2012
(0)

Ingrediente

Blat:
250 g biscuiti simpli
125 g unt topit
Crema:
4 galbenusuri de ou
400 ml lapte condensat
200 ml zeama de lamaie
Bezea:
4 albusuri de ou
200 g zahar tos
un praf de sare

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Dupa cum se stie, Alteta Sa Regala Principesa Margareta a lansat anul trecut, in 2011: Cartea Regala de Bucate
Din curiozitate, am pregatit aceasta tarta regala, care se regaseste in carte si iata ce a iesit:

Blat:
Se sfarama biscuitii marunt si se amesteca cu untul topit.
Compozitia de biscuiti se intinde pe fundul unei forme rotunde, cu marginea detasabila, apoi se preseaza bine cu podul palmei.
Se coace blatul 5 minute, apoi se lasa la racit.

Crema:
Se bat bine galbenusurile, eu le-am batut la bain-marie, adaugam laptele condensat şi zeama de lămâie. Amestecaţi până la obţinerea unei creme omogene. Turnaţi crema deasupra blatului de biscuit si o intindem bine cu lingura.

Bezea:
Se bat albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul tos in transe, pana albusurile lucesc si se tin de tel bine.

Asamblare:
Punem bezeaua formata intr-un poche cu dui in forma de stea si decoram suprafata tartei.
Introducem tarta la cuptor si coacem 20-25 de minute, pana bezeaua devine usor aurie-aramie.

Dupa coacere, tarta se raceste usor, iar dupa ce i se scoate formei, peretele detasabil cu atentie, tarta poate fi feliata.
Se taie cu atentie, bezeaua este foarte pufoasa si va crapa instant la suprafata!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tarta de Lamaie" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tarta de Lamaie