Pregatim aluatul din faina,margarina,100g zahar si apa. Framantam bine si il punem la rece 30min.acoperit cu o folie. Ungem o tava de tarta cu ulei, intindem o foaie, o asezam in tava, intindem gemul, presaram pesmetul si asezam caisele cu deschizatura in jos.
Presaram deasupra zaharul ramas. Dam tava la cuptor,( incalzit in prealabil) timp 10min la foc mare, apoi micsoram focul si lasam inca 30-35min.
Dupa ce s-a racit o scoatem din tava si presaram zahar pudra amestecat cu zahar vanilat. Se mai poate pune deasupra si jeleu transparent.
Important este sa se presare pesmet pe aluat. Acesta absoarbe umiditatea fructelor si astfel aluatul nu mai are aspect de necopt.
Se pot folosi si alte fructe (eu am pus printre caise visine din dulceata)
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii