Tarta de caise

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

Ingrediente blat:
2 cani faina,
200g margarina
150g zahar
200g caise din compot bine scurse
100g gem caise
1-2 linguri pesmet
150ml apa rece(de la frigider)
zahar vanilat,
zahar pudra

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:10min
Pregatim aluatul din faina,margarina,100g zahar si apa. Framantam bine si il punem la rece 30min.acoperit cu o folie. Ungem o tava de tarta cu ulei, intindem o foaie, o asezam in tava, intindem gemul, presaram pesmetul si asezam caisele cu deschizatura in jos.

Presaram deasupra zaharul ramas. Dam tava la cuptor,( incalzit in prealabil) timp 10min la foc mare, apoi micsoram focul si lasam inca 30-35min.

Dupa ce s-a racit o scoatem din tava si presaram zahar pudra amestecat cu zahar vanilat. Se mai poate pune deasupra si jeleu transparent.

Important este sa se presare pesmet pe aluat. Acesta absoarbe umiditatea fructelor si astfel aluatul nu mai are aspect de necopt.
Se pot folosi si alte fructe (eu am pus printre caise visine din dulceata)
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tarta de caise" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tarta de caise