Tarta de caise

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Tarta de caise

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 2 cani faina,
  • 200g margarina
  • 150g zahar
  • 200g caise din compot bine scurse
  • 100g gem caise
  • 1-2 linguri pesmet
  • 150ml apa rece(de la frigider)
  • zahar vanilat,
  • zahar pudra

Mod de preparare

Pregatim aluatul din faina,margarina,100g zahar si apa. Framantam bine si il punem la rece 30min.acoperit cu o folie. Ungem o tava de tarta cu ulei, intindem o foaie, o asezam in tava, intindem gemul, presaram pesmetul si asezam caisele cu deschizatura in jos.

Presaram deasupra zaharul ramas. Dam tava la cuptor,( incalzit in prealabil) timp 10min la foc mare, apoi micsoram focul si lasam inca 30-35min.

Dupa ce s-a racit o scoatem din tava si presaram zahar pudra amestecat cu zahar vanilat. Se mai poate pune deasupra si jeleu transparent.

Important este sa se presare pesmet pe aluat. Acesta absoarbe umiditatea fructelor si astfel aluatul nu mai are aspect de necopt.
Se pot folosi si alte fructe (eu am pus printre caise visine din dulceata)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici