Tarta cu Visine si Inimioare de Branza

Postat pe: 09-10-2011
(0)

Ingrediente

Pentru aluat:
200 g faina alba
115 grame unt
1 ou mare, batut usor
75 g zahar
1 plic zahar vanilat
coaja de la o lamaie
putina sare
Pentru umplutura de visine:
300 g visine
150 ml suc visine
100 g zahar
sucul de la o lamaie
50 g amidon
Pentru branza:
200 g branza vaci grasa
100 g smantana
coaja de la o lamaie
100 g zahar pudra

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
Faina se cerne si se amesteca cu sare. Intr-un vas, se freaca untul cu zaharul si se adauga oul batut, coaja de lamaie, zaharul vanilat. La sfasit se pune faina si se framanta putin pana rezulta un aluat. Se lasa 30 minute la frigider.

Cuptorul se incinge la 205 grade Celsius.

Se unge o forma de tarta cu ulei si o alta tava se tapeteaza cu hartie de copt. 1/3 din aluat se pastreaza, iar restul de 2/3 se aseaza in forma de tarta. Din aluatul ramas se modeleaza inimioare care se pun apoi in tava cu hartie.

In cuptor se lasa 5 minute la 205 grade, apoi se reduce temperatura la 180 pentru inca 15-17 minute.

Visinele se taie marunt si se pun la fiert impreuna cu sucul de visine din care se pastreaza 4 linguri. Intr-un vas se pune amidonul, zaharul si se amesteca bine cu sucul lamaii si sucul de visine. Cand visinele fierb de 5 minute se adauga amidonul dizolvat si se fierbe 2 minute.

Branza de vaci se pune in blender impreuna cu coaja rasa de lamaie, smantana si zaharul pudra. Cand aluatul copt s-a racit se pun visinele caldute. Peste visine se aseaza inimioarele de aluat si se umplu cu crema de branza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tarta cu Visine si Inimioare de Branza" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tarta cu Visine si Inimioare de Branza