Tarta cu Visine si Inimioare de Branza

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tarta cu Visine si Inimioare de Branza

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 g faina alba
  • 115 grame unt
  • 1 ou mare, batut usor
  • 75 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • putina sare
  • Pentru umplutura de visine:
  • 300 g visine
  • 150 ml suc visine
  • 100 g zahar
  • sucul de la o lamaie
  • 50 g amidon
  • Pentru branza:
  • 200 g branza vaci grasa
  • 100 g smantana
  • coaja de la o lamaie
  • 100 g zahar pudra

Mod de preparare

Faina se cerne si se amesteca cu sare. Intr-un vas, se freaca untul cu zaharul si se adauga oul batut, coaja de lamaie, zaharul vanilat. La sfasit se pune faina si se framanta putin pana rezulta un aluat. Se lasa 30 minute la frigider.

Cuptorul se incinge la 205 grade Celsius.

Se unge o forma de tarta cu ulei si o alta tava se tapeteaza cu hartie de copt. 1/3 din aluat se pastreaza, iar restul de 2/3 se aseaza in forma de tarta. Din aluatul ramas se modeleaza inimioare care se pun apoi in tava cu hartie.

In cuptor se lasa 5 minute la 205 grade, apoi se reduce temperatura la 180 pentru inca 15-17 minute.

Visinele se taie marunt si se pun la fiert impreuna cu sucul de visine din care se pastreaza 4 linguri. Intr-un vas se pune amidonul, zaharul si se amesteca bine cu sucul lamaii si sucul de visine. Cand visinele fierb de 5 minute se adauga amidonul dizolvat si se fierbe 2 minute.

Branza de vaci se pune in blender impreuna cu coaja rasa de lamaie, smantana si zaharul pudra. Cand aluatul copt s-a racit se pun visinele caldute. Peste visine se aseaza inimioarele de aluat si se umplu cu crema de branza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Prajitura cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Sarmale in varza murata
Bucataras.RO

Sarmale in varza murata

Sarmale in varza murata
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!