Tarta Cu Ricotta (urda) Si Ciocolata

Complexitate
medie
Tarta Cu Ricotta (urda) Si Ciocolata

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250 gr faina
  • 40 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 1 ou si 1 galbenus
  • un varf de sare
  • Umplutura:
  • 300 gr ricotta (urda)
  • 1 ou intreg
  • 1 albus batut spuma
  • 60 gr zahar
  • coaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 lingura faina
  • ciocolata topita pentru ornat

Mod de preparare

Se pune intr-un castron faina, untul cubulete (deja scos din frigider din timp, asa incat sa fie destul de moale) oul si galbenusul un varf de sare. Se amesteca rapid cu mana, pana devine totul o coca destul de tare si compacta. La inceput aluatul este sfaramicios, continuati sa amestecati iar la sfarsit v-a deveni compact. Se pune o jumatate de ora in frigider.

Intre timp face umplutura. Punem intr-un castron urda, oul, zaharul, faina, zeama de lamaia si coaja rasa, amestecam cu mixerul bine, pana devine ca o crema. Scoatem din frigider aluatul, il intindem si punem intr-o forma de tarta de diametru 22-24 cm. max. Separat batem albusul spuma cu un varf de sare, apoi adaugam la compozitia de ricotta. Amestecam incet, incet, pana am incorporat bine albusul. Turnam umplutura in forma peste aluat, deasupra punem cateva fasii de aluat ( tinut deoparte), sub forma de grilaj. Este mai bine sa punem albusul spuma in compozitia de ricotta (urda), cand deja am pus aluatul in forma. Asa, nu se lasa albusul incorporat, pana cand facem operatia de intindere a aluatului.... si in final umplutura iese pufoasa.

Punem tarta in cuptorul incalzit, la foc potrivit, circa 40 minute sau cand vedem ca a devenit putin rumena.
Cand este calduta, deasupra punem glazura de ciocolata sau daca nu, se poate presara doar zahar pudra vanilat.

Daca aveti o forma de tarta, putin mai mare(circa 26-28cm diam. ), se poate face oricum, aluatul este suficient.... nu este necesar sa formati grilajul deasupra. Folositi la umplutura 400gr. urda si putin zahar in plus, dupa gust.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
1
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
5
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Parteneri
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa