Tarta Cu Ricotta (urda) Si Ciocolata

Complexitate
medie
Tarta Cu Ricotta (urda) Si Ciocolata

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250 gr faina
  • 40 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 1 ou si 1 galbenus
  • un varf de sare
  • Umplutura:
  • 300 gr ricotta (urda)
  • 1 ou intreg
  • 1 albus batut spuma
  • 60 gr zahar
  • coaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 lingura faina
  • ciocolata topita pentru ornat

Mod de preparare

Se pune intr-un castron faina, untul cubulete (deja scos din frigider din timp, asa incat sa fie destul de moale) oul si galbenusul un varf de sare. Se amesteca rapid cu mana, pana devine totul o coca destul de tare si compacta. La inceput aluatul este sfaramicios, continuati sa amestecati iar la sfarsit v-a deveni compact. Se pune o jumatate de ora in frigider.

Intre timp face umplutura. Punem intr-un castron urda, oul, zaharul, faina, zeama de lamaia si coaja rasa, amestecam cu mixerul bine, pana devine ca o crema. Scoatem din frigider aluatul, il intindem si punem intr-o forma de tarta de diametru 22-24 cm. max. Separat batem albusul spuma cu un varf de sare, apoi adaugam la compozitia de ricotta. Amestecam incet, incet, pana am incorporat bine albusul. Turnam umplutura in forma peste aluat, deasupra punem cateva fasii de aluat ( tinut deoparte), sub forma de grilaj. Este mai bine sa punem albusul spuma in compozitia de ricotta (urda), cand deja am pus aluatul in forma. Asa, nu se lasa albusul incorporat, pana cand facem operatia de intindere a aluatului.... si in final umplutura iese pufoasa.

Punem tarta in cuptorul incalzit, la foc potrivit, circa 40 minute sau cand vedem ca a devenit putin rumena.
Cand este calduta, deasupra punem glazura de ciocolata sau daca nu, se poate presara doar zahar pudra vanilat.

Daca aveti o forma de tarta, putin mai mare(circa 26-28cm diam. ), se poate face oricum, aluatul este suficient.... nu este necesar sa formati grilajul deasupra. Folositi la umplutura 400gr. urda si putin zahar in plus, dupa gust.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu Mere si Iaurt
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
5
Dulciuri

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
Parteneri
Ciulama de pui cu ciuperci (2)
Bucataras.RO

Ciulama de pui cu ciuperci (2)

Aceasta este reteta moldoveneasca;are acelasi gust minunat ca si reteta ardeleneasca

Ciulama de pui cu ciuperci (2)
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Prajitura Bounty
Gustos.RO

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty