Tarta Cu Ricotta (urda) Si Ciocolata

Complexitate
medie
Tarta Cu Ricotta (urda) Si Ciocolata

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250 gr faina
  • 40 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 1 ou si 1 galbenus
  • un varf de sare
  • Umplutura:
  • 300 gr ricotta (urda)
  • 1 ou intreg
  • 1 albus batut spuma
  • 60 gr zahar
  • coaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 lingura faina
  • ciocolata topita pentru ornat

Mod de preparare

Se pune intr-un castron faina, untul cubulete (deja scos din frigider din timp, asa incat sa fie destul de moale) oul si galbenusul un varf de sare. Se amesteca rapid cu mana, pana devine totul o coca destul de tare si compacta. La inceput aluatul este sfaramicios, continuati sa amestecati iar la sfarsit v-a deveni compact. Se pune o jumatate de ora in frigider.

Intre timp face umplutura. Punem intr-un castron urda, oul, zaharul, faina, zeama de lamaia si coaja rasa, amestecam cu mixerul bine, pana devine ca o crema. Scoatem din frigider aluatul, il intindem si punem intr-o forma de tarta de diametru 22-24 cm. max. Separat batem albusul spuma cu un varf de sare, apoi adaugam la compozitia de ricotta. Amestecam incet, incet, pana am incorporat bine albusul. Turnam umplutura in forma peste aluat, deasupra punem cateva fasii de aluat ( tinut deoparte), sub forma de grilaj. Este mai bine sa punem albusul spuma in compozitia de ricotta (urda), cand deja am pus aluatul in forma. Asa, nu se lasa albusul incorporat, pana cand facem operatia de intindere a aluatului.... si in final umplutura iese pufoasa.

Punem tarta in cuptorul incalzit, la foc potrivit, circa 40 minute sau cand vedem ca a devenit putin rumena.
Cand este calduta, deasupra punem glazura de ciocolata sau daca nu, se poate presara doar zahar pudra vanilat.

Daca aveti o forma de tarta, putin mai mare(circa 26-28cm diam. ), se poate face oricum, aluatul este suficient.... nu este necesar sa formati grilajul deasupra. Folositi la umplutura 400gr. urda si putin zahar in plus, dupa gust.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Piept de pui cu sos gorgonzola
1
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Rigatoni cu pui, ciuperci si legume – One Pot Pasta
3
Paste

Rigatoni cu pui, ciuperci si legume – One Pot Pasta

Rigatoni cu pui, ciuperci si legume – One Pot Pasta
Paste umplute cu urda si marar
4
Paste

Paste umplute cu urda si marar

Paste umplute cu urda si marar