O tava de tarta de 28 cm se tapeteaza cu foaie de copt, dupa care se pune aluatul. Acesta se intinde cu grija in tava de tarta, in asa fel in cat se imbraca foarte bine si peretii tavii. Dupa ce se aseaza aluatul se inteapa uniform cu o furculita.
Prunele se taie pe jumatate si se aseaza uniform in tava. Eu am avut prune congelate. Eu am congelat prunele intr-un sirop dulce (apa cu zahar), de aceea nu am mai adaugat zahar la prune. Daca adaugati prune proaspete acestea se curata si se amesteca cu zaharul, astfel prunele vor sta asa aproximativ 30 de minute pana ce zaharul se topeste.
Ouale se amesteca cu zaharul si cu smantana bine, pana ce zaharul se topeste si compozitia se omogenizeaza bine. Compozitia obtinuta se adauga peste prune. Tarta se pune in coptorul preincalzit, la foc mediu, pana ce compozitia cremoasa se intareste si devine ca o budinca.
Cand tarta este gata se scoate din cuptor se lasa sa se raceasca dupa care pune la frigider.
Se serveste dupa aproximativ o ora, taiata feliute potrivite.
Aceasta tarta se pregateste foarte repede si este foarte delicioasa.
Pofta buna!!!
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...
Zacusca cu vinete, gogosari si kapiaCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii