Tarta cu Prune

Complexitate
redusa
Tarta cu Prune

Ingrediente

  • o bucata aluat foietaj
  • 600 gr prune proaspete sau din compot (eu am avut congelate)
  • 120 gr zahar
  • 3 linguri zahar pentru prune daca acestea sunt proaspete
  • 4 oua
  • 300 gr smantana 12 % grasime

Mod de preparare

O tava de tarta de 28 cm se tapeteaza cu foaie de copt, dupa care se pune aluatul. Acesta se intinde cu grija in tava de tarta, in asa fel in cat se imbraca foarte bine si peretii tavii. Dupa ce se aseaza aluatul se inteapa uniform cu o furculita.

Prunele se taie pe jumatate si se aseaza uniform in tava. Eu am avut prune congelate. Eu am congelat prunele intr-un sirop dulce (apa cu zahar), de aceea nu am mai adaugat zahar la prune. Daca adaugati prune proaspete acestea se curata si se amesteca cu zaharul, astfel prunele vor sta asa aproximativ 30 de minute pana ce zaharul se topeste.

Ouale se amesteca cu zaharul si cu smantana bine, pana ce zaharul se topeste si compozitia se omogenizeaza bine. Compozitia obtinuta se adauga peste prune. Tarta se pune in coptorul preincalzit, la foc mediu, pana ce compozitia cremoasa se intareste si devine ca o budinca.

Cand tarta este gata se scoate din cuptor se lasa sa se raceasca dupa care pune la frigider.
Se serveste dupa aproximativ o ora, taiata feliute potrivite.
Aceasta tarta se pregateste foarte repede si este foarte delicioasa.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Ciorba de loboda acrita cu bors
3
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de loboda acrita cu bors

Ciorba de loboda acrita cu bors
Piept de pui cu sos gorgonzola
4
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!