Tarta cu Piersici

Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 125 g unt
  • 2 oua
  • 75 g zahar
  • 150 g faina
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • Umplutura:
  • piersici din compot
  • Blatul de deasupra:
  • 150 g faina
  • 100 g zahar
  • 100 g unt rece

Mod de preparare

Blatul:
Ingredientele se amesteca si se toarna intr-o tava rotunda de tort, pe care am tapetat-o in prealabil. Fructele, piersicile in cazul de fata (se pot folosi fructe diferite, dupa preferinta) se scurg bine de sirop si se sterg cu un prosop de hirtie.

Blatul de deasupra:
Se face o coca din faina care se amesteca cu zaharul si cu untul foarte rece, totul se framinta cu degetele pina se formeaza o coca sfarimicioasa care se imprastie pe deasupra tartei. Se baga in cuptorul incins la 175 de grade si se tine aproximativ 45 de minute. Se pudreaza din abundenta cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate