Tarta cu Mere si Fulgi de Migdale

Complexitate
redusa
Tarta cu Mere si Fulgi de Migdale

Ingrediente

  • -4- 5 mere
  • -2- 3 linguri zeama de lamaie
  • -1 lingura unt clarificat (ghee) sau unt
  • -2- 4 linguri zahar pudra
  • -4- 5 felii mari de paine
  • -1- 1 ½ cana lapte (cana de 250 ml)
  • -3 linguri zahar tos
  • -5 oua
  • -1 lingurita scortisoara pudra
  • -stafide
  • -nuca prajita
  • -1 lingura apa de flori
  • -2- 3 linguri fulgi de migdale (nuca de cocos) Pentru servit
  • optional:
  • -smantana groasa sau iaurt gras, bine scurs

Mod de preparare

Taiati merele curatate de coaja si casuta semintelor in felii si stropiti imediat cu zeama de lamiae pentru a impiedica oxidarea.
Repartizati-le uniform intr-un vas ce merge la cuptor, uns cu unt si tapetat cu zahar pudra.
Separat, dizolvati zaharul tos in laptele caldut si lasati la racit.

Intr-un bol mai mare, bateti ouale ca pentru omleta, adaugati scortisoara, apa de flori, laptele racit si omogenizati bine. Puneti in sosul de lapte painea taiata cubulete (cu coaja cu tot) si dati deoparte 10 min sau pana ce aceasta este muiata si absoarbe aproape tot lichidul.

Inglobati stafidele, nuca, asezati uniform, intr-un strat, peste mere si turnati apoi sosul ramas neabsorbit.
Presarati deasupra fulgii de migdale. Coaceti in cuptorul preancalzit, aproximativ 40- 50 min, la foc potrivit sau pana ce este facuta, tot lichidul absorbit si capata deasupra o tenta aurie.

Nu poate fi rasturnata sau scoasa din tava.
Serviti portionata, direct din vas, calda sau rece, fie simpla ori cu smantana (iaurt), optional.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)