Taiati merele curatate de coaja si casuta semintelor in felii si stropiti imediat cu zeama de lamiae pentru a impiedica oxidarea.
Repartizati-le uniform intr-un vas ce merge la cuptor, uns cu unt si tapetat cu zahar pudra.
Separat, dizolvati zaharul tos in laptele caldut si lasati la racit.
Intr-un bol mai mare, bateti ouale ca pentru omleta, adaugati scortisoara, apa de flori, laptele racit si omogenizati bine. Puneti in sosul de lapte painea taiata cubulete (cu coaja cu tot) si dati deoparte 10 min sau pana ce aceasta este muiata si absoarbe aproape tot lichidul.
Inglobati stafidele, nuca, asezati uniform, intr-un strat, peste mere si turnati apoi sosul ramas neabsorbit.
Presarati deasupra fulgii de migdale. Coaceti in cuptorul preancalzit, aproximativ 40- 50 min, la foc potrivit sau pana ce este facuta, tot lichidul absorbit si capata deasupra o tenta aurie.
Nu poate fi rasturnata sau scoasa din tava.
Serviti portionata, direct din vas, calda sau rece, fie simpla ori cu smantana (iaurt), optional.
Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorCum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii