Tarta cu Mere si Fulgi de Migdale

Postat pe: 02-02-2012
(0)

Ingrediente

4- 5 mere
2- 3 linguri zeama de lamaie
1 lingura unt clarificat (ghee) sau unt
2- 4 linguri zahar pudra
4- 5 felii mari de paine
1- 1 ½ cana lapte (cana de 250 ml)
3 linguri zahar tos
5 oua
1 lingurita scortisoara pudra
stafide
nuca prajita
1 lingura apa de flori
2- 3 linguri fulgi de migdale (nuca de cocos) Pentru servit
optional:
smantana groasa sau iaurt gras, bine scurs

Mod de preparare

Taiati merele curatate de coaja si casuta semintelor in felii si stropiti imediat cu zeama de lamiae pentru a impiedica oxidarea.
Repartizati-le uniform intr-un vas ce merge la cuptor, uns cu unt si tapetat cu zahar pudra.
Separat, dizolvati zaharul tos in laptele caldut si lasati la racit.

Intr-un bol mai mare, bateti ouale ca pentru omleta, adaugati scortisoara, apa de flori, laptele racit si omogenizati bine. Puneti in sosul de lapte painea taiata cubulete (cu coaja cu tot) si dati deoparte 10 min sau pana ce aceasta este muiata si absoarbe aproape tot lichidul.

Inglobati stafidele, nuca, asezati uniform, intr-un strat, peste mere si turnati apoi sosul ramas neabsorbit.
Presarati deasupra fulgii de migdale. Coaceti in cuptorul preancalzit, aproximativ 40- 50 min, la foc potrivit sau pana ce este facuta, tot lichidul absorbit si capata deasupra o tenta aurie.

Nu poate fi rasturnata sau scoasa din tava.
Serviti portionata, direct din vas, calda sau rece, fie simpla ori cu smantana (iaurt), optional.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tarta cu Mere si Fulgi de Migdale" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tarta cu Mere si Fulgi de Migdale