Tarta cu mere si crema

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Tarta cu mere si crema

Ingrediente

  • COCA:
  • 250 gr faina
  • 30 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 1 ou
  • un varf de sare
  • UMPLUTURA:
  • 3 mere mari Golden (sau alt tip)
  • 1 ou si 1 galbenus
  • 30 gr faina
  • 70 gr zahar
  • 250 ml lapte
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 plic vanilie

Mod de preparare

Se pune intr-un castron faina, untul cubulete (scos din frigider cu 1/2 h inainte de a prepara), oul si un varf de sare. Se amesteca rapid cu mana pana devine totul o coca destul de tare.

Coca se pune in frigider timp de o jumatate de ora maxim. Intre timp, se freaca cu mixerul oul si galbenusul impreuna cu zaharul pana devine o crema, apoi se adauga faina, coaja de lamaie rasa si vanilia.

In sfarsit se adauga laptele, putin cate putin.

Merele se curata de coaje si se taie felii subtiri. Se scoate coca din frigider, se intinde in forma de tarta (24-26 cm.) unsa cu unt si tapetata cu faina. Aceasta operatie se face cu mana direct in forma, captusind si marginea (bordul) in sus. Se aseaza feliile de mere in sir, una dupa alta, asa ca in poza.

Deasupra se toarna compozitia de lapte, oua, faina si zahar. Se presara putin zahar deasupra si se da la cuptorul deja incalzit.

Se coace la o temperatura de 180°,timp de 40-45 minute, la pozitia din mijloc a cuptorului.
Se serveste calduta sau rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia