Se pune intr-un castron faina, untul cubulete (scos din frigider cu 1/2 h inainte de a prepara), oul si un varf de sare. Se amesteca rapid cu mana pana devine totul o coca destul de tare.
Coca se pune in frigider timp de o jumatate de ora maxim. Intre timp, se freaca cu mixerul oul si galbenusul impreuna cu zaharul pana devine o crema, apoi se adauga faina, coaja de lamaie rasa si vanilia.
In sfarsit se adauga laptele, putin cate putin.
Merele se curata de coaje si se taie felii subtiri. Se scoate coca din frigider, se intinde in forma de tarta (24-26 cm.) unsa cu unt si tapetata cu faina. Aceasta operatie se face cu mana direct in forma, captusind si marginea (bordul) in sus. Se aseaza feliile de mere in sir, una dupa alta, asa ca in poza.
Deasupra se toarna compozitia de lapte, oua, faina si zahar. Se presara putin zahar deasupra si se da la cuptorul deja incalzit.
Se coace la o temperatura de 180°,timp de 40-45 minute, la pozitia din mijloc a cuptorului.
Se serveste calduta sau rece.
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraChec cu portocale si caise uscate, o reteta aromata si delicioasa, perfecta pentru desert sau gustari.Gustul proaspat de...
Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasaPrajitura Napoleon este un desert stratificat, format din foi fragede coapte si crema fina de vanilie. Foile sunt pregatite...
Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilieSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii