Aluat:
Cerneti faina intr-un bol, adaugati oul, sarea, zaharul, untul moale si amestecati cu varful degetelor, doar cat sa se omogenizeze aluatul. Dati forma de bila, inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru cel putin 30 min.
Umplutura:
Preancalziti cuptorul la 210 grade. Taiati in felii mai groase merele curatate de coaja si seminte. Stropiti-le imediat cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida. Puneti mierea si untul in tava in care urmeaza sa pregatiti tarta si dati la cuptor sa se topeasca.
Scoateti forma, tapetati fundul tavii cu feliile de mar, asezate frumos unele langa altele, intr-un strat si dati din nou la cuptor pana ce incep sa se caramelizeze si sa se aureasca usor. Aveti grija sa nu se sfarme si sa se inmoaie prea mult.
Intre timp, intindeti aluatul in forma de cerc, cu diametrul putin mai mare decat al formei folosite, puneti-l peste merele presarate cu scortisoara (optional), pliati marginile spre interior si intepati-l cu furculita.
Dati din nou la cuptor, pentru inca 20- 25 min sau pana ce blatul este copt si frumos aurit.
Rasturnati-o pe un platou, imediat ce ati scos-o din cuptor.
Serviti portionata, cat este calda.
Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatCum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii