Amestecati faina, sarea, untul, zaharul, ouale si laptele intr-un aluat care sa nu se lipeasca de mana. Lasati cateva minute la rece, apoi intindeti pe o tava tapetata cu hartie. Intepati cu o furculita si dati la copt la 180A°C. Ca sa nu se umfle forma de tarta puteti pune peste aluat fasole uscata. Eu nu aveam. Cand este copt scoateti din cuptor si lasati la racit.
Intre timp preparam crema. Zeama de la 4 lamai si coaja de la 1 lamaie se pune pe foc impreuna cu zaharul si amidonul sa se incalzeasca putin. Se bat ouale si se varsa peste amestecul cu lamaia mestecand continuu pana la ingrosarea cremei. Atentie caci crema poate arde foarte repede. Varsati crema peste tarta.
Daca nu doriti sa mai puneti si bezea reteta se poate opri aici.
Bateti oul pentru bezea impreuna cu sarea si zaharul, crema de bezea nu trebuie sa fie foarte groasa ca la bezele normale. Intindeti peste tarta si dati la cuptor la 100A°C timp sa se intareasca~25 min. Scoateti tarta din cuptor si cu ajutorul unei linguri crapati bezeaua din loc in loc. Lasati sa se raceasca.
Pofta buna!
Serviti cu o felie de lamaie alaturi.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO reteta clasica, din bucataria frantei, putin mai elaborata insa cu o savoare cu adevarat deosebita!
Cocos in vin (Coq au vin)Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii