Amestecati faina, sarea, untul, zaharul, ouale si laptele intr-un aluat care sa nu se lipeasca de mana. Lasati cateva minute la rece, apoi intindeti pe o tava tapetata cu hartie. Intepati cu o furculita si dati la copt la 180A°C. Ca sa nu se umfle forma de tarta puteti pune peste aluat fasole uscata. Eu nu aveam. Cand este copt scoateti din cuptor si lasati la racit.
Intre timp preparam crema. Zeama de la 4 lamai si coaja de la 1 lamaie se pune pe foc impreuna cu zaharul si amidonul sa se incalzeasca putin. Se bat ouale si se varsa peste amestecul cu lamaia mestecand continuu pana la ingrosarea cremei. Atentie caci crema poate arde foarte repede. Varsati crema peste tarta.
Daca nu doriti sa mai puneti si bezea reteta se poate opri aici.
Bateti oul pentru bezea impreuna cu sarea si zaharul, crema de bezea nu trebuie sa fie foarte groasa ca la bezele normale. Intindeti peste tarta si dati la cuptor la 100A°C timp sa se intareasca~25 min. Scoateti tarta din cuptor si cu ajutorul unei linguri crapati bezeaua din loc in loc. Lasati sa se raceasca.
Pofta buna!
Serviti cu o felie de lamaie alaturi.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaNu foarte multa lume agreeaza rinichii in mancare datorita mirosului lor specific, insa daca sunt bine pregatiti mirosul va...
Tochitura dunareanaMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii