Tarta cu Lamaie si Bezea

Complexitate
redusa
Tarta cu Lamaie si Bezea

Ingrediente

  • Aluat
  • 250g de faina
  • 125g de unt
  • 1praf de sare
  • 2oua
  • 3 linguri de zahar pudra
  • 1 pahar mic de lapte
  • (De data aceasta am folosit aluat de tarta din comert)
  • Crema de lamaie
  • 4 lamai
  • 4 oua
  • 200g de zahar pudra
  • 11/2 linguri rase de amidon de porumb
  • Bezea
  • 1 albus
  • 1 pahar de zahar pudra
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Amestecati faina, sarea, untul, zaharul, ouale si laptele intr-un aluat care sa nu se lipeasca de mana. Lasati cateva minute la rece, apoi intindeti pe o tava tapetata cu hartie. Intepati cu o furculita si dati la copt la 180A°C. Ca sa nu se umfle forma de tarta puteti pune peste aluat fasole uscata. Eu nu aveam. Cand este copt scoateti din cuptor si lasati la racit.

Intre timp preparam crema. Zeama de la 4 lamai si coaja de la 1 lamaie se pune pe foc impreuna cu zaharul si amidonul sa se incalzeasca putin. Se bat ouale si se varsa peste amestecul cu lamaia mestecand continuu pana la ingrosarea cremei. Atentie caci crema poate arde foarte repede. Varsati crema peste tarta.

Daca nu doriti sa mai puneti si bezea reteta se poate opri aici.

Bateti oul pentru bezea impreuna cu sarea si zaharul, crema de bezea nu trebuie sa fie foarte groasa ca la bezele normale. Intindeti peste tarta si dati la cuptor la 100A°C timp sa se intareasca~25 min. Scoateti tarta din cuptor si cu ajutorul unei linguri crapati bezeaua din loc in loc. Lasati sa se raceasca.

Pofta buna!

Serviti cu o felie de lamaie alaturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa