Pentru inceput se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se freaca bine cu 60 g din cantitatea de zahar, pana cand acesta se topeste de tot, se adauga laptele si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie.
Albusurile se bat spuma cu restul de zahar, se adauga apoi faina si se amesteca bine, dupa care se toarna compozitia preparata mai inainte. Se toarna totul intr-o forma rotunda unsa cu unt si se da la cuptor.
Cand este gata, se scoate, se lasa sa se raceasca, se pun fructele feliate, iar peste acestea se toarna budinca preparata cu putin lapte.
La urma, se mai aseaza un strat de fructe si se orneaza cu frisca.
Daca va plac mancarurile usoare si delicioase , si daca va plac legumele din familia cruciferelor aceasta este o reteta...
Conopida gratinata cu sos de broccoliDulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
Comentarii