Ingrediente
● Pentru o forma de 23 cm avem nevoie de: |
● 250 g faina |
● 100 g unt |
● 100 g + 2 linguri zahar |
● 1 + 2 oua |
● 200 ml lapte |
● 1 cana piure dovleac (aprox 1 kg dovleac crud) |
● 1 lingurita scortisoara |
● 1/2 lingurita nuscoara |
● 4 - 6 cuisoare macinate |
● 1 lingurita ghimbir |
● un praf sare |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h:30min
Amestecam faina cu untul, 1 ou, 2 linguri de zahar si un praf de sare pana obtinem un aluat elastic. Daca oul a fost mic si aluatul este sfarmicios, se incorporeaza si 2 - 3 linguri de apa. Invelim in folie de plastic si lasam la rece.
Piureul de dovleac se obtine fie din feliile de dovleac coapte la cuptor si apoi maruntite, fie din dovleacul crud dat pe razatoare si calit cu 1 - 2 linguri de zahar timp de 10 minute. Cum pregatisem mai mult dovleac calit, ca sa pun si la congelator, o parte l-am facut piure cu piciorul vertical al mixerului.
Intr-un bol incapator batem cele 2 oua ramase, adaugam cele 100 g de zahar, laptele, piureul de dovleac si condimentele pisate. Amestecam bine si chiar daca vi se pare lichida compozitia, ea se va inchega la cuptor si va fi foarte pufoasa.
Pe suprafata de lucru presarata cu faina, intindem aluatul pana devine suficient de mare cat sa imbrace tava, inclusiv pe pereti. Turnam umplutura in tava peste aluat si dam la cuptorul incins la 200 de grade timp de 45 - 60 minute, pana trece testul scobitorii.
Servim simplu sau putem adauga cateva nuci simple sau caramelizate. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tarta cu Dovleac" nu uita sa ii faci un review.
Piureul de dovleac se obtine fie din feliile de dovleac coapte la cuptor si apoi maruntite, fie din dovleacul crud dat pe razatoare si calit cu 1 - 2 linguri de zahar timp de 10 minute. Cum pregatisem mai mult dovleac calit, ca sa pun si la congelator, o parte l-am facut piure cu piciorul vertical al mixerului.
Intr-un bol incapator batem cele 2 oua ramase, adaugam cele 100 g de zahar, laptele, piureul de dovleac si condimentele pisate. Amestecam bine si chiar daca vi se pare lichida compozitia, ea se va inchega la cuptor si va fi foarte pufoasa.
Pe suprafata de lucru presarata cu faina, intindem aluatul pana devine suficient de mare cat sa imbrace tava, inclusiv pe pereti. Turnam umplutura in tava peste aluat si dam la cuptorul incins la 200 de grade timp de 45 - 60 minute, pana trece testul scobitorii.
Servim simplu sau putem adauga cateva nuci simple sau caramelizate. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tarta cu Dovleac" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany