Tarta cu Dovleac

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tarta cu Dovleac

Ingrediente

  • Pentru o forma de 23 cm avem nevoie de:
  • 250 g faina
  • 100 g unt
  • 100 g + 2 linguri zahar
  • 1 + 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 1 cana piure dovleac (aprox 1 kg dovleac crud)
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita nuscoara
  • 4 - 6 cuisoare macinate
  • 1 lingurita ghimbir
  • un praf sare

Mod de preparare

Amestecam faina cu untul, 1 ou, 2 linguri de zahar si un praf de sare pana obtinem un aluat elastic. Daca oul a fost mic si aluatul este sfarmicios, se incorporeaza si 2 - 3 linguri de apa. Invelim in folie de plastic si lasam la rece.

Piureul de dovleac se obtine fie din feliile de dovleac coapte la cuptor si apoi maruntite, fie din dovleacul crud dat pe razatoare si calit cu 1 - 2 linguri de zahar timp de 10 minute. Cum pregatisem mai mult dovleac calit, ca sa pun si la congelator, o parte l-am facut piure cu piciorul vertical al mixerului.

Intr-un bol incapator batem cele 2 oua ramase, adaugam cele 100 g de zahar, laptele, piureul de dovleac si condimentele pisate. Amestecam bine si chiar daca vi se pare lichida compozitia, ea se va inchega la cuptor si va fi foarte pufoasa.

Pe suprafata de lucru presarata cu faina, intindem aluatul pana devine suficient de mare cat sa imbrace tava, inclusiv pe pereti. Turnam umplutura in tava peste aluat si dam la cuptorul incins la 200 de grade timp de 45 - 60 minute, pana trece testul scobitorii.
Servim simplu sau putem adauga cateva nuci simple sau caramelizate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
3
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Parteneri
Tort Dobos (mic)
Bucataras.RO

Tort Dobos (mic)

E primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...

Tort Dobos (mic)
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura