Pentru inceput se incalzeste cuptorul.
Se framanta bine toate ingredientele de la aluat pana se incorporeaza bine. Din aluatul rezultat se intinde o foaie ce se pune intr-o forma de tarta mai mare unsa cu unt. Aceasta se pune la cuptor pentru aproximativ 15 minute la foc mic.
Intre timp se prepara crema: se amesteca ouale cu faina si zaharul. Laptele se amesteca bine cu cafeaua, dupa care se toarna incet peste amestecul obtinut inainte (oua+faina+zahar).
Compozitia obtinuta se pune la foc mic, dupa care se amesteca continuu pana se ingroasa. Se toarna crema obtinuta peste tarta, dupa care se mai lasa la cuptor aproximativ 30 de minute (la foc potrivit) si se opreste.
Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca, dupa care se taie in portii potrivite.
Se poate servii cu frisca pe deasupra.
Pofta buna!!!
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii