Tarta cu Crema de Cafea

Complexitate
redusa
Tarta cu Crema de Cafea

Ingrediente

  • 250 gr faina alba
  • 150 gr unt
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 125 gr zahar
  • Ingrediente crema:
  • 2 pahare lapte
  • ½ pahar cu cafea concentrata
  • 2 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 oua
  • frisca (obtional)

Mod de preparare

Pentru inceput se incalzeste cuptorul.
Se framanta bine toate ingredientele de la aluat pana se incorporeaza bine. Din aluatul rezultat se intinde o foaie ce se pune intr-o forma de tarta mai mare unsa cu unt. Aceasta se pune la cuptor pentru aproximativ 15 minute la foc mic.

Intre timp se prepara crema: se amesteca ouale cu faina si zaharul. Laptele se amesteca bine cu cafeaua, dupa care se toarna incet peste amestecul obtinut inainte (oua+faina+zahar).

Compozitia obtinuta se pune la foc mic, dupa care se amesteca continuu pana se ingroasa. Se toarna crema obtinuta peste tarta, dupa care se mai lasa la cuptor aproximativ 30 de minute (la foc potrivit) si se opreste.

Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca, dupa care se taie in portii potrivite.
Se poate servii cu frisca pe deasupra.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc