Pentru inceput se incalzeste cuptorul.
Se framanta bine toate ingredientele de la aluat pana se incorporeaza bine. Din aluatul rezultat se intinde o foaie ce se pune intr-o forma de tarta mai mare unsa cu unt. Aceasta se pune la cuptor pentru aproximativ 15 minute la foc mic.
Intre timp se prepara crema: se amesteca ouale cu faina si zaharul. Laptele se amesteca bine cu cafeaua, dupa care se toarna incet peste amestecul obtinut inainte (oua+faina+zahar).
Compozitia obtinuta se pune la foc mic, dupa care se amesteca continuu pana se ingroasa. Se toarna crema obtinuta peste tarta, dupa care se mai lasa la cuptor aproximativ 30 de minute (la foc potrivit) si se opreste.
Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca, dupa care se taie in portii potrivite.
Se poate servii cu frisca pe deasupra.
Pofta buna!!!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaNu foarte multa lume agreeaza rinichii in mancare datorita mirosului lor specific, insa daca sunt bine pregatiti mirosul va...
Tochitura dunareanaMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii