Tarta cu Crema de Cafea

Postat pe: 27-09-2012
(0)

Ingrediente

250 gr faina alba
150 gr unt
1 ou
un praf de sare
125 gr zahar
Ingrediente crema:
2 pahare lapte
½ pahar cu cafea concentrata
2 linguri zahar
3 linguri faina
2 oua
frisca (obtional)

Mod de preparare

Pentru inceput se incalzeste cuptorul.
Se framanta bine toate ingredientele de la aluat pana se incorporeaza bine. Din aluatul rezultat se intinde o foaie ce se pune intr-o forma de tarta mai mare unsa cu unt. Aceasta se pune la cuptor pentru aproximativ 15 minute la foc mic.

Intre timp se prepara crema: se amesteca ouale cu faina si zaharul. Laptele se amesteca bine cu cafeaua, dupa care se toarna incet peste amestecul obtinut inainte (oua+faina+zahar).

Compozitia obtinuta se pune la foc mic, dupa care se amesteca continuu pana se ingroasa. Se toarna crema obtinuta peste tarta, dupa care se mai lasa la cuptor aproximativ 30 de minute (la foc potrivit) si se opreste.

Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca, dupa care se taie in portii potrivite.
Se poate servii cu frisca pe deasupra.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tarta cu Crema de Cafea" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tarta cu Crema de Cafea