Aluatul:
Intr-un bol punem untul rece taiat cubulete, zaharul, sarea si jumatate din faina.
Amestecam cu mana toate aceastea, apoi adaugam oul si restul de faina.
Framantam pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.
Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider cat timp pregatim umplutura.
Umplutura de cirese:
Spalam ciresele bine, indeparatam cozile si scoatem samburii.
Punem ciresele intr-o cratita, adaugam zaharul si le transferam pe foc.
Le fierbem cam 5-7 minute la foc potrivit, timp in care amestecam din cand in cand.
Amidonul il dizolvam in 5-6 linguri de apa rece.
Dam focul la cirese la mic, turnam amidonul dizolvat si amestecam repede sa nu se formeze cocoloase.
In cateva secunde o sa se ingroase ca o budinca si tragem cratita de pe foc.
Punem coaja rasa de lamaie si lasam 5 minute sa se racoreasca.
Scoatem aluatul din frigider.
Tapetam o tava de tarta cu hartie de copt, intindem aluatul intr-o foaie potrivit de subtire, o asezam in tava, peste hartia de copt.
O presam cu degetele si pe margini in sus, iar surplusul il taiem.
Turnam umplutura si o nivelam.
Introducem tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 25-30 de minute.
Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.
Crema:
Laptele il amestecam cu zaharul si amidonul.
Rasturnam acest amestec intr-o cratita, o punem pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa.
Cand este gata, o luam de pe foc, o acoperim cu folie si o lasam sa se raceasca.
Branza mascarpone o amestecam cu smantana rece, zaharul pudra, vanilia si le mixam pana obtinem o spuma.
Adaugam crema fiarta rece, mai mixam circa 1 minut.
Tarta o asezam pe un platou, punem crema si o nivelam.
Ornam cu cirese si bucatele de fistic.
Dam la rece 2-3 ore, apoi servim.
Eu nu am lasat-o mai mult de jumatate de ora la rece, ca am si taiat-o. Prea ne facea cu ochiul :D
Pofta buna!
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii