Tarta cu Ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g ciocolata neagra cu 70 % cacao
  • 125 g unt
  • 150 g zahar
  • 6 oua
  • 2 linguri de cacao
  • bombonele colorate de ciocolata (gen M&M)

Mod de preparare

1. Se topeste ciocolata impreuna cu untul la bain-marie, amestecand pana se obtine o crema fina.
2. Galbenusurile se bat cu 100 g zahar pana se obtine un amestec albicios. Peste acestea se toarna usor ciocolata amestecand incontinuu.
3. Albusurile se bat spuma, cu ajutorul mixerului, adaugand putin cate putin restul de zahar. Apoi, se pun peste ciocolata, amestecand usor, de jos in sus, ca sa nu se lase.
4. Se toarna compozitia intr-o forma rotunda unsa cu putin unt si tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins la 180 grade C timp de 30 minute.
5. Trecute cele 30 minute se scade temperatura la 120 grade C si se mai lasa inca 10 minute.
6. Se lasa tarta la racit, se pudreaza cu cacao si se decoreaza cu bombonelele de ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici