Tarta cu Ciocolata

Postat pe: 11-05-2009
(2)

Ingrediente

300 g ciocolata neagra cu 70 % cacao
125 g unt
150 g zahar
6 oua
2 linguri de cacao
bombonele colorate de ciocolata (gen M&M)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
1. Se topeste ciocolata impreuna cu untul la bain-marie, amestecand pana se obtine o crema fina.
2. Galbenusurile se bat cu 100 g zahar pana se obtine un amestec albicios. Peste acestea se toarna usor ciocolata amestecand incontinuu.
3. Albusurile se bat spuma, cu ajutorul mixerului, adaugand putin cate putin restul de zahar. Apoi, se pun peste ciocolata, amestecand usor, de jos in sus, ca sa nu se lase.
4. Se toarna compozitia intr-o forma rotunda unsa cu putin unt si tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins la 180 grade C timp de 30 minute.
5. Trecute cele 30 minute se scade temperatura la 120 grade C si se mai lasa inca 10 minute.
6. Se lasa tarta la racit, se pudreaza cu cacao si se decoreaza cu bombonelele de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tarta cu Ciocolata" nu uita sa ii faci un review.

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tarta cu Ciocolata