Tarta cu Ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g ciocolata neagra cu 70 % cacao
  • 125 g unt
  • 150 g zahar
  • 6 oua
  • 2 linguri de cacao
  • bombonele colorate de ciocolata (gen M&M)

Mod de preparare

1. Se topeste ciocolata impreuna cu untul la bain-marie, amestecand pana se obtine o crema fina.
2. Galbenusurile se bat cu 100 g zahar pana se obtine un amestec albicios. Peste acestea se toarna usor ciocolata amestecand incontinuu.
3. Albusurile se bat spuma, cu ajutorul mixerului, adaugand putin cate putin restul de zahar. Apoi, se pun peste ciocolata, amestecand usor, de jos in sus, ca sa nu se lase.
4. Se toarna compozitia intr-o forma rotunda unsa cu putin unt si tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins la 180 grade C timp de 30 minute.
5. Trecute cele 30 minute se scade temperatura la 120 grade C si se mai lasa inca 10 minute.
6. Se lasa tarta la racit, se pudreaza cu cacao si se decoreaza cu bombonelele de ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate