Tarta cu branza dulce si visine

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tarta cu branza dulce si visine

Ingrediente

  • -200 gr faina 40 gr amidon ( 5 linguri de supa, dar nu cu varf ! )
  • -1 varf cutit de praf de copt
  • -1 ou
  • -60 gr zahar
  • -125 gr margarina
  • Crema:
  • -125 gr margarina
  • -1 pahar zahar
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -4 oua
  • -60 gr amidon ( 8 linguri de supa , nu cu varf)
  • -1 kg branza de vaci
  • -visine (300-400 de gr)

Mod de preparare

Aluatul:
-intr-un castron punem faina amestecata cu praful de copt si amidonul, oul , zaharul si margarina topita
-dupa ce amestecati cu lingura, incepeti sa masati bine aluatul cu degetele, mainile, este usor de amestecat, aluatul este moale si usor de lucrat...asa.. si-l faceti bila si dupa aia il puneti pe o folie de aluminiu, si-l dati la frigider pt. 30 de minute
-in timp ce aluatul se intepeneste incet dar sigur la frigider , pregatim ingredientele pt crema:

-intr-un castron punem margarina topita, impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie,amestecam bine cu o lingura.
-dupa ce amestecam, punem galbenusurile, amidonul si branza de vaci peste compozitia de margarina si amestecam din nou
-separat, intr-un castron batem cele 4 albusuri spuma
-albusurile batute spuma le rasturnam peste compozitia de branza si le inglobam usor, cu lingura, daca faceti cu mixerul se flescaie toata branza
-scoatem aluatul din frigider, pregatim o forma cu fundul detasabil, o tapetam cu ulei, faina, facem un cerc de aluat corespunzator fundului formei, iar o mica parte de aluat o pastram
-punem cercul de aluat in forma si din celalalt rest de aluat facem un carnat lung. Carnatul de aluat il punem pe marginile formei
-facem masaj usor cu degetele pana-l aplatizam in felul asta... aluatul trebuie sa urce pe peretii formei
-in forma punem toata compozitia de branza, o nivelam cum putem cat mai dreapta.
-pune visinele peste branza
-se introduce la cuptorul incins la 175 de grade, pentru 80-90 de minute (nici mai mult , nici mai putin, aprox. o ora jumate) , si daca in mai putin de o ora jumate se maroneste prea mult la suprafata, acoperiti-o cu folie de aluminiu.
-cand este coapta, se stinge focul se deschide usa de la cuptor si lasam asa pana se racoreste cuptorul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa