Tarta cu branza dulce si visine

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tarta cu branza dulce si visine

Ingrediente

  • -200 gr faina 40 gr amidon ( 5 linguri de supa, dar nu cu varf ! )
  • -1 varf cutit de praf de copt
  • -1 ou
  • -60 gr zahar
  • -125 gr margarina
  • Crema:
  • -125 gr margarina
  • -1 pahar zahar
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -4 oua
  • -60 gr amidon ( 8 linguri de supa , nu cu varf)
  • -1 kg branza de vaci
  • -visine (300-400 de gr)

Mod de preparare

Aluatul:
-intr-un castron punem faina amestecata cu praful de copt si amidonul, oul , zaharul si margarina topita
-dupa ce amestecati cu lingura, incepeti sa masati bine aluatul cu degetele, mainile, este usor de amestecat, aluatul este moale si usor de lucrat...asa.. si-l faceti bila si dupa aia il puneti pe o folie de aluminiu, si-l dati la frigider pt. 30 de minute
-in timp ce aluatul se intepeneste incet dar sigur la frigider , pregatim ingredientele pt crema:

-intr-un castron punem margarina topita, impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie,amestecam bine cu o lingura.
-dupa ce amestecam, punem galbenusurile, amidonul si branza de vaci peste compozitia de margarina si amestecam din nou
-separat, intr-un castron batem cele 4 albusuri spuma
-albusurile batute spuma le rasturnam peste compozitia de branza si le inglobam usor, cu lingura, daca faceti cu mixerul se flescaie toata branza
-scoatem aluatul din frigider, pregatim o forma cu fundul detasabil, o tapetam cu ulei, faina, facem un cerc de aluat corespunzator fundului formei, iar o mica parte de aluat o pastram
-punem cercul de aluat in forma si din celalalt rest de aluat facem un carnat lung. Carnatul de aluat il punem pe marginile formei
-facem masaj usor cu degetele pana-l aplatizam in felul asta... aluatul trebuie sa urce pe peretii formei
-in forma punem toata compozitia de branza, o nivelam cum putem cat mai dreapta.
-pune visinele peste branza
-se introduce la cuptorul incins la 175 de grade, pentru 80-90 de minute (nici mai mult , nici mai putin, aprox. o ora jumate) , si daca in mai putin de o ora jumate se maroneste prea mult la suprafata, acoperiti-o cu folie de aluminiu.
-cand este coapta, se stinge focul se deschide usa de la cuptor si lasam asa pana se racoreste cuptorul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci
Salata de cartofi Olivier

Salata de cartofi Olivier

Aceasta salata combina cubulete de cartofi, morcovi, carne fiarta (vita sau pui), castraveti murati, mazare si oua, toate...

Salata de cartofi Olivier
Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ceafa de porc la cuptor
2
Prajitura turnata cu branza si visine
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Spaghetti cu bacon si sos de smantana
4
Paste

Spaghetti cu bacon si sos de smantana

Spaghetti cu bacon si sos de smantana
Chec cu Cacao Pufos
5
Dulciuri

Chec cu Cacao Pufos

Chec cu Cacao Pufos
Parteneri
Aperitiv Oameni de zapada din branzeturi
Bucataras.RO

Aperitiv Oameni de zapada din branzeturi

Un aperitiv deosebit, ușor de făcut și sănătos, care poate înveseli mesele festive, dar care poate, în...

Aperitiv Oameni de zapada din branzeturi
Chiftele din carne si legume, la cuptor
Culinar.RO

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Gustos.RO

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate