Tarta cu Agrise Rosii si Crusta cu Scortisoara

Postat pe: 27-07-2011
(1)

Ingrediente

325 g faina
170 g zahar pudra
200 g unt, la temperature camerei
2 lingurite scortisoara pudra
1 ou
4 linguri lapte
1 ½ lingurita praf de copt
1 praf de sare
coaja rasa de lamaie
750 g agrise rosii
4- 5 linguri zahar brun sau alb
zahar pudra, pentru ornat

Mod de preparare

Curatati, spalati si lasati agrisele la scurs.

Crusta:
Framantati bine amestecul obtinuta din 200 g faina, 100 g unt si scortisoara pudra, obtinand o compozitie omogena, cu aspect de firimituri.

Aluat:
Frecati spuma untul cu zaharul, iar dupa ce acesta s-a dizolvat, inglobati oul, sarea, coaja rasa de lamaie, restul de faina cernuta impreuna cu praful de copt si laptele. Omogenizati bine.

Intindeti si puneti aluatul intr-o tava rotunda cu pereti detasabili (cu diametrul 26- 28 cm), unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt (inclusiv peretii).

Repartizati peste aluat agrisele scurse, presarati uniform zaharul brun, apoi aluatul pentru crusta.
Dati la cuptorul preancalzit la 200 grade, la foc potrivit, pentru aproximativ 30- 45 min sau pana ce prajitura este coapta si frumos rumenita.

Lasati la racit pe un gratar si serviti pudrata cu zahar praf.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tarta cu Agrise Rosii si Crusta cu Scortisoara" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

elena.elena
•  02.08.2011 14:53:53

Ioi ce bunatate,agrise rosii?! Delicatese! Lucia,jos palaria!!!!!!!!!!!!!!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tarta cu Agrise Rosii si Crusta cu Scortisoara