Tarta Aroma

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tarta Aroma

Ingrediente

  • Aluat:
  • 220 gr faina
  • 180 gr unt rece
  • 10 linguri apa foarte rece
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • Ganache de ciocolata:
  • 50 gr unt
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 300 gr ciocolata (de care va place)
  • Topping:
  • 200 ml
  • smantana pt frisca
  • 8 capsuni
  • 2 linguri pline zahar
  • frunze de menta

Mod de preparare

Un desert de vara minunat, cu capsuni, menta, frisca si bineinteles ciocolata. Ne-a placut asa de mult ca l-am facut de 2 ori intr-o sapatamana, dar bineinteles l-am impartit cu prietenii. Avem nevoie de forma de tarta de 24 cm.

Prima data preparam aluatul pentru tarta astfel: amestecam faina cu sarea si zaharul, apoi adaugam untul rece taiat cuburi, si cu ajutorul unui robot de bucatarie pana untul se amesteca pana se incorporeaza partial, apoi adaugam 5 linguri de apa, mixam, si apoi le mai adaugam si pe celelalte. Mixam din nou, aluatul nu trebuie sa fie complet omogen. Il punem pe o suprafata pudrata cu faina si formam o bila, apoi il punem in folie alimentara si il dam 15-20 minute la rece.

Apoi il intindem cu un sucitor mai mare decat forma de copt, si il punem cu grija in aceasta. Il aranjam usor in forma, taiem exesul de aluat de pe marginile tartei si intepam cu furculita de cateva ori. Dam la rece o jumatate de ora.

Dupa ce a stat la rece, il bagam in cuptorul preincalzit la 180 grade pana capata o culoare aurie, cam 15- 20 minute, nu trebuie copt prea mult deoarece se intareste. Il lasam deoparte si pregatim ganache-ul de ciocolata.

Pe baie de aburi topim ciocolata cu untul si frisca lichida, amestecand continuu pana capata o consistenta densa. Apoi il turnam peste tarta si il dam la frigider cam o ora.

Frisca o batem cu zaharul si apoi o punem peste ciocolata, iar deasupra capsunii si frunzele de menta, o punem la frigider pana la servire. Enjoy!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici