Un desert de vara minunat, cu capsuni, menta, frisca si bineinteles ciocolata. Ne-a placut asa de mult ca l-am facut de 2 ori intr-o sapatamana, dar bineinteles l-am impartit cu prietenii. Avem nevoie de forma de tarta de 24 cm.
Prima data preparam aluatul pentru tarta astfel: amestecam faina cu sarea si zaharul, apoi adaugam untul rece taiat cuburi, si cu ajutorul unui robot de bucatarie pana untul se amesteca pana se incorporeaza partial, apoi adaugam 5 linguri de apa, mixam, si apoi le mai adaugam si pe celelalte. Mixam din nou, aluatul nu trebuie sa fie complet omogen. Il punem pe o suprafata pudrata cu faina si formam o bila, apoi il punem in folie alimentara si il dam 15-20 minute la rece.
Apoi il intindem cu un sucitor mai mare decat forma de copt, si il punem cu grija in aceasta. Il aranjam usor in forma, taiem exesul de aluat de pe marginile tartei si intepam cu furculita de cateva ori. Dam la rece o jumatate de ora.
Dupa ce a stat la rece, il bagam in cuptorul preincalzit la 180 grade pana capata o culoare aurie, cam 15- 20 minute, nu trebuie copt prea mult deoarece se intareste. Il lasam deoparte si pregatim ganache-ul de ciocolata.
Pe baie de aburi topim ciocolata cu untul si frisca lichida, amestecand continuu pana capata o consistenta densa. Apoi il turnam peste tarta si il dam la frigider cam o ora.
Frisca o batem cu zaharul si apoi o punem peste ciocolata, iar deasupra capsunii si frunzele de menta, o punem la frigider pana la servire. Enjoy!
Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoOuale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraM-am inspirat dupa o reteta de pe net, au iesit tare bune!
Minitarte cu crema de vanilie si capsuniCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii