Tarta Aroma

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tarta Aroma

Ingrediente

  • Aluat:
  • 220 gr faina
  • 180 gr unt rece
  • 10 linguri apa foarte rece
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • Ganache de ciocolata:
  • 50 gr unt
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 300 gr ciocolata (de care va place)
  • Topping:
  • 200 ml
  • smantana pt frisca
  • 8 capsuni
  • 2 linguri pline zahar
  • frunze de menta

Mod de preparare

Un desert de vara minunat, cu capsuni, menta, frisca si bineinteles ciocolata. Ne-a placut asa de mult ca l-am facut de 2 ori intr-o sapatamana, dar bineinteles l-am impartit cu prietenii. Avem nevoie de forma de tarta de 24 cm.

Prima data preparam aluatul pentru tarta astfel: amestecam faina cu sarea si zaharul, apoi adaugam untul rece taiat cuburi, si cu ajutorul unui robot de bucatarie pana untul se amesteca pana se incorporeaza partial, apoi adaugam 5 linguri de apa, mixam, si apoi le mai adaugam si pe celelalte. Mixam din nou, aluatul nu trebuie sa fie complet omogen. Il punem pe o suprafata pudrata cu faina si formam o bila, apoi il punem in folie alimentara si il dam 15-20 minute la rece.

Apoi il intindem cu un sucitor mai mare decat forma de copt, si il punem cu grija in aceasta. Il aranjam usor in forma, taiem exesul de aluat de pe marginile tartei si intepam cu furculita de cateva ori. Dam la rece o jumatate de ora.

Dupa ce a stat la rece, il bagam in cuptorul preincalzit la 180 grade pana capata o culoare aurie, cam 15- 20 minute, nu trebuie copt prea mult deoarece se intareste. Il lasam deoparte si pregatim ganache-ul de ciocolata.

Pe baie de aburi topim ciocolata cu untul si frisca lichida, amestecand continuu pana capata o consistenta densa. Apoi il turnam peste tarta si il dam la frigider cam o ora.

Frisca o batem cu zaharul si apoi o punem peste ciocolata, iar deasupra capsunii si frunzele de menta, o punem la frigider pana la servire. Enjoy!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Kinder Bueno
1
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa (III)
2
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Minitarte cu crema de vanilie si capsuni
Bucataras.RO

Minitarte cu crema de vanilie si capsuni

M-am inspirat dupa o reteta de pe net, au iesit tare bune!

Minitarte cu crema de vanilie si capsuni
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala