Tangsanjiao

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Tangsanjiao

Ingrediente

  • 220 gr făină
  • 2,5 gr drojdie
  • 106 gr apă călduţă
  • 15 gr zahăr
  • 50 gr zahăr brun

Mod de preparare

1. Punem într-un vas 200 gr. făină şi zahăr. Se dizolvă drojdia în apa călduţă, apoi se amestecă bine. Turnăm lichidul în vas, amestecăm bine şi facem un aluat. lăsăm la o parte aluatul timp de cinci minute, înainte de a-l folosi.

2. Adăugăm celelalte 20 gr. de făină rămasă în zahărul brun şi amestecăm bine.

3. tăiem aluatul în patru bucăţi de aceeaşi mărime. Frământăm, apoi, fiecare bucată în formă rotundă.

4. Luăm o bucată de aluat şi îl aplatizăm. Întindem cu făcăleţul aluatul într-o foaie groasă, însă partea centrală a acesteia trebuie să fie şi mai groasă. Punem o pătrime din zahărul brun pe foiţa de cocă.

5. Împachetăm foaia de cocă cu zahărul brun înăuntru în formă de triunghi. Toate marginile trebuie lipite bine, pentru a evita scurgerea zahărului după prepararea la aburi. Modelăm la fel şi celelalte trei bucăţi de aluat.

6. Turnăm o cantitate potrivită de apă într-o oală cu aburi. Punem pe placa perforată din oală un strat de tifon umed. Dacă nu avem tifon, putem tăia patru bucăţi de hârtie de copt. Punem tangsanjiao-urile pe tifonul umed sau pe hârtiile de copt. Acoperim oala cu capacul şi lăsăm la fermentat timp de 15 - 20 de minute.

7. Pornim focul. După ce apa din oala cu aburi dă în clocot, modificăm focul de la mare la mijlociu. Din acest moment, începem să calculăm. După exact 12 minute, stingem focul. Deschidem puţin capacul oalei, iar după 3 - 5 minute, scoatem tangsanjiao-urile pe o farfurie.
1. Dacă doriţi ca umplutura să curgă, puteţi reduce cantitatea de făină. Fiţi, însă, atenţi să nu o reduceţi prea mult, pentru a evita scurgerea zahărului.

2. Este mai bine să folosiţi un tifon umed, deoarece hârtiile de copt afectează pătrunderea aburilor în partea de sus a oalei. Astfel, produsele preparate vor fi probabil mai uscate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
3
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Parteneri
Tort Dobos (mic)
Bucataras.RO

Tort Dobos (mic)

E primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...

Tort Dobos (mic)
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura