Ingrediente
● 220 gr făină |
● 2,5 gr drojdie |
● 106 gr apă călduţă |
● 15 gr zahăr |
● 50 gr zahăr brun |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
2h
1. Punem într-un vas 200 gr. făină şi zahăr. Se dizolvă drojdia în apa călduţă, apoi se amestecă bine. Turnăm lichidul în vas, amestecăm bine şi facem un aluat. lăsăm la o parte aluatul timp de cinci minute, înainte de a-l folosi.
2. Adăugăm celelalte 20 gr. de făină rămasă în zahărul brun şi amestecăm bine.
3. tăiem aluatul în patru bucăţi de aceeaşi mărime. Frământăm, apoi, fiecare bucată în formă rotundă.
4. Luăm o bucată de aluat şi îl aplatizăm. Întindem cu făcăleţul aluatul într-o foaie groasă, însă partea centrală a acesteia trebuie să fie şi mai groasă. Punem o pătrime din zahărul brun pe foiţa de cocă.
5. Împachetăm foaia de cocă cu zahărul brun înăuntru în formă de triunghi. Toate marginile trebuie lipite bine, pentru a evita scurgerea zahărului după prepararea la aburi. Modelăm la fel şi celelalte trei bucăţi de aluat.
6. Turnăm o cantitate potrivită de apă într-o oală cu aburi. Punem pe placa perforată din oală un strat de tifon umed. Dacă nu avem tifon, putem tăia patru bucăţi de hârtie de copt. Punem tangsanjiao-urile pe tifonul umed sau pe hârtiile de copt. Acoperim oala cu capacul şi lăsăm la fermentat timp de 15 - 20 de minute.
7. Pornim focul. După ce apa din oala cu aburi dă în clocot, modificăm focul de la mare la mijlociu. Din acest moment, începem să calculăm. După exact 12 minute, stingem focul. Deschidem puţin capacul oalei, iar după 3 - 5 minute, scoatem tangsanjiao-urile pe o farfurie.
1. Dacă doriţi ca umplutura să curgă, puteţi reduce cantitatea de făină. Fiţi, însă, atenţi să nu o reduceţi prea mult, pentru a evita scurgerea zahărului.
2. Este mai bine să folosiţi un tifon umed, deoarece hârtiile de copt afectează pătrunderea aburilor în partea de sus a oalei. Astfel, produsele preparate vor fi probabil mai uscate. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tangsanjiao" nu uita sa ii faci un review.
2. Adăugăm celelalte 20 gr. de făină rămasă în zahărul brun şi amestecăm bine.
3. tăiem aluatul în patru bucăţi de aceeaşi mărime. Frământăm, apoi, fiecare bucată în formă rotundă.
4. Luăm o bucată de aluat şi îl aplatizăm. Întindem cu făcăleţul aluatul într-o foaie groasă, însă partea centrală a acesteia trebuie să fie şi mai groasă. Punem o pătrime din zahărul brun pe foiţa de cocă.
5. Împachetăm foaia de cocă cu zahărul brun înăuntru în formă de triunghi. Toate marginile trebuie lipite bine, pentru a evita scurgerea zahărului după prepararea la aburi. Modelăm la fel şi celelalte trei bucăţi de aluat.
6. Turnăm o cantitate potrivită de apă într-o oală cu aburi. Punem pe placa perforată din oală un strat de tifon umed. Dacă nu avem tifon, putem tăia patru bucăţi de hârtie de copt. Punem tangsanjiao-urile pe tifonul umed sau pe hârtiile de copt. Acoperim oala cu capacul şi lăsăm la fermentat timp de 15 - 20 de minute.
7. Pornim focul. După ce apa din oala cu aburi dă în clocot, modificăm focul de la mare la mijlociu. Din acest moment, începem să calculăm. După exact 12 minute, stingem focul. Deschidem puţin capacul oalei, iar după 3 - 5 minute, scoatem tangsanjiao-urile pe o farfurie.
1. Dacă doriţi ca umplutura să curgă, puteţi reduce cantitatea de făină. Fiţi, însă, atenţi să nu o reduceţi prea mult, pentru a evita scurgerea zahărului.
2. Este mai bine să folosiţi un tifon umed, deoarece hârtiile de copt afectează pătrunderea aburilor în partea de sus a oalei. Astfel, produsele preparate vor fi probabil mai uscate. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tangsanjiao" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany