Tangsanjiao

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Tangsanjiao

Ingrediente

  • 220 gr făină
  • 2,5 gr drojdie
  • 106 gr apă călduţă
  • 15 gr zahăr
  • 50 gr zahăr brun

Mod de preparare

1. Punem într-un vas 200 gr. făină şi zahăr. Se dizolvă drojdia în apa călduţă, apoi se amestecă bine. Turnăm lichidul în vas, amestecăm bine şi facem un aluat. lăsăm la o parte aluatul timp de cinci minute, înainte de a-l folosi.

2. Adăugăm celelalte 20 gr. de făină rămasă în zahărul brun şi amestecăm bine.

3. tăiem aluatul în patru bucăţi de aceeaşi mărime. Frământăm, apoi, fiecare bucată în formă rotundă.

4. Luăm o bucată de aluat şi îl aplatizăm. Întindem cu făcăleţul aluatul într-o foaie groasă, însă partea centrală a acesteia trebuie să fie şi mai groasă. Punem o pătrime din zahărul brun pe foiţa de cocă.

5. Împachetăm foaia de cocă cu zahărul brun înăuntru în formă de triunghi. Toate marginile trebuie lipite bine, pentru a evita scurgerea zahărului după prepararea la aburi. Modelăm la fel şi celelalte trei bucăţi de aluat.

6. Turnăm o cantitate potrivită de apă într-o oală cu aburi. Punem pe placa perforată din oală un strat de tifon umed. Dacă nu avem tifon, putem tăia patru bucăţi de hârtie de copt. Punem tangsanjiao-urile pe tifonul umed sau pe hârtiile de copt. Acoperim oala cu capacul şi lăsăm la fermentat timp de 15 - 20 de minute.

7. Pornim focul. După ce apa din oala cu aburi dă în clocot, modificăm focul de la mare la mijlociu. Din acest moment, începem să calculăm. După exact 12 minute, stingem focul. Deschidem puţin capacul oalei, iar după 3 - 5 minute, scoatem tangsanjiao-urile pe o farfurie.
1. Dacă doriţi ca umplutura să curgă, puteţi reduce cantitatea de făină. Fiţi, însă, atenţi să nu o reduceţi prea mult, pentru a evita scurgerea zahărului.

2. Este mai bine să folosiţi un tifon umed, deoarece hârtiile de copt afectează pătrunderea aburilor în partea de sus a oalei. Astfel, produsele preparate vor fi probabil mai uscate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Nectar de caise

Nectar de caise

Nectar de caise
Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Dulceaţă de căpșuni reţetă
1
Conserve, muraturi

Dulceaţă de căpșuni reţetă

Dulceaţă de căpșuni reţetă
Cartofi-evantai cu cascaval
3
Garnituri

Cartofi-evantai cu cascaval

Cartofi-evantai cu cascaval
Briose cu visine (sau orice fruct)
4
Dulciuri

Briose cu visine (sau orice fruct)

Briose cu visine (sau orice fruct)
Prajitura La Metru
5
Dulciuri

Prajitura La Metru

Prajitura La Metru
Parteneri
Bigoli con salsiccea e panna
Bucataras.RO

Bigoli con salsiccea e panna

Paste cu carnati si smantana

Bigoli con salsiccea e panna
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Culinar.RO

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi

Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Tort copii
Gustos.RO

Tort copii

Tort copii