Se pune apa la fiert intr-o oala, iar cand aceasta da in clocot se adauga taiteii. Acestia se lasa 10 minute la fiert, dupa care se pun intr-o strecuratoare sub jetul de apa rece.
Nuca se bate cu un ciocan intr-un prosop sau se taie bucatele maricele. Aceasta se amesteca cu 200 gr zahar, dulceata de cirese si scortisoara.
Zaharul ramas se pune intr-o oala si se caramelizeaza. Dupa ce s-a caramelizat, cu acesta va trebui sa se acopere peretii oalei.
Peste compozitia de nuca se vor adauga taiteii scursi bine de apa. Compozitia obtinuta se va pune in cratita cu zaharul caramelizat. Taiteii se vor pune la cuptor la foc mic, iar cand s-au rumenit se scot si se lasa la racit.
Se servesc reci.
Pofta buna!!!
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii