Taitei Dulci

Complexitate
redusa
Taitei Dulci

Ingrediente

  • 600 gr taitei
  • 250 gr nuca
  • 355 gr dulceata de cirese amare (un borcan de 400)
  • 400 gr zahar tos
  • 2 linguri scortisoara

Mod de preparare

Se pune apa la fiert intr-o oala, iar cand aceasta da in clocot se adauga taiteii. Acestia se lasa 10 minute la fiert, dupa care se pun intr-o strecuratoare sub jetul de apa rece.

Nuca se bate cu un ciocan intr-un prosop sau se taie bucatele maricele. Aceasta se amesteca cu 200 gr zahar, dulceata de cirese si scortisoara.

Zaharul ramas se pune intr-o oala si se caramelizeaza. Dupa ce s-a caramelizat, cu acesta va trebui sa se acopere peretii oalei.

Peste compozitia de nuca se vor adauga taiteii scursi bine de apa. Compozitia obtinuta se va pune in cratita cu zaharul caramelizat. Taiteii se vor pune la cuptor la foc mic, iar cand s-au rumenit se scot si se lasa la racit.
Se servesc reci.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie