Se pune apa la fiert intr-o oala, iar cand aceasta da in clocot se adauga taiteii. Acestia se lasa 10 minute la fiert, dupa care se pun intr-o strecuratoare sub jetul de apa rece.
Nuca se bate cu un ciocan intr-un prosop sau se taie bucatele maricele. Aceasta se amesteca cu 200 gr zahar, dulceata de cirese si scortisoara.
Zaharul ramas se pune intr-o oala si se caramelizeaza. Dupa ce s-a caramelizat, cu acesta va trebui sa se acopere peretii oalei.
Peste compozitia de nuca se vor adauga taiteii scursi bine de apa. Compozitia obtinuta se va pune in cratita cu zaharul caramelizat. Taiteii se vor pune la cuptor la foc mic, iar cand s-au rumenit se scot si se lasa la racit.
Se servesc reci.
Pofta buna!!!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii