5 albusuri se bat spuma tare cu 350 gr zahar pudra. In tava asezam folie de aluminiu unsa cu unt sau ulei si cu o lingurita punem spuma cam de marimea unei nuci . (se poate pune si cu spritul de ornat ). Se pune la copt in cuptorul preincalzit, la foc mic.
Crema:
250 gr zahar cu foarte putina apa (cca 30 ml) se pune la fiert si se adauga la acesta 50 gr cacao. Asa fierbinte se adauga la el cele 5 galbenusuri frecate in prealabil spuma imediat ce se ia de pe foc. Se amesteca bine si se lasa la racit. Se freaca 250 gr unt spuma si se adauga la compozitia de mai sus dupa ce a racit si se amesteca bine pana se omogenizeaza.
Se unge partea interioara a bezelei si se lipesc tot cate doua, se da cu crema si pe exterior si se tavaleste prin nuca macinata. ( are un gust mai deosebit daca inainte de a macina nuca se prajeste).
Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...
Pernute crocante din mamaligutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii