Szaraberna

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

5 oua
700 gr zahar
50 gr cacao
250 gr unt sau rama (cub)

Mod de preparare

5 albusuri se bat spuma tare cu 350 gr zahar pudra. In tava asezam folie de aluminiu unsa cu unt sau ulei si cu o lingurita punem spuma cam de marimea unei nuci . (se poate pune si cu spritul de ornat ). Se pune la copt in cuptorul preincalzit, la foc mic.

Crema:

250 gr zahar cu foarte putina apa (cca 30 ml) se pune la fiert si se adauga la acesta 50 gr cacao. Asa fierbinte se adauga la el cele 5 galbenusuri frecate in prealabil spuma imediat ce se ia de pe foc. Se amesteca bine si se lasa la racit. Se freaca 250 gr unt spuma si se adauga la compozitia de mai sus dupa ce a racit si se amesteca bine pana se omogenizeaza.

Se unge partea interioara a bezelei si se lipesc tot cate doua, se da cu crema si pe exterior si se tavaleste prin nuca macinata. ( are un gust mai deosebit daca inainte de a macina nuca se prajeste).
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Szaraberna" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

teolino
•  06.07.2011 01:22:26

Si mama mea face aceasta prajitura ca si tine, Minerva. Eu o stiam sub numele "tobitze" :) Mmmm....mi se face pofta :)

minerva
•  14.02.2010 12:32:27

si eu fac aceasta prajitura foarte buna ,doar ca eu pun crema invers adica cele doua bezele le pun cu partea crescuta la mijloc si umplu cu crema ca sa devina ca o roata ,dau prin nuca doar partea cu crema si partea care a fost pe tava ramane alba,e super aspectoasa.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Szaraberna