5 albusuri se bat spuma tare cu 350 gr zahar pudra. In tava asezam folie de aluminiu unsa cu unt sau ulei si cu o lingurita punem spuma cam de marimea unei nuci . (se poate pune si cu spritul de ornat ). Se pune la copt in cuptorul preincalzit, la foc mic.
Crema:
250 gr zahar cu foarte putina apa (cca 30 ml) se pune la fiert si se adauga la acesta 50 gr cacao. Asa fierbinte se adauga la el cele 5 galbenusuri frecate in prealabil spuma imediat ce se ia de pe foc. Se amesteca bine si se lasa la racit. Se freaca 250 gr unt spuma si se adauga la compozitia de mai sus dupa ce a racit si se amesteca bine pana se omogenizeaza.
Se unge partea interioara a bezelei si se lipesc tot cate doua, se da cu crema si pe exterior si se tavaleste prin nuca macinata. ( are un gust mai deosebit daca inainte de a macina nuca se prajeste).
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...
Zacusca cu vinete, gogosari si kapiaCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii