Supa de Ananas cu Mango si Sorbet de Mere Verzi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Supa de Ananas cu Mango si Sorbet de Mere Verzi

Ingrediente

  • Pentru supa:
  • 1 ananas mic
  • Pentru mango:
  • 200 g mango
  • 100 ml apa
  • 100 g zahar
  • Pentru sorbet:
  • 3 - 4 mere verzi (reteta originala mentioneaza 5 mere verzi insa mie mi s-a parut o cantitate prea mare)
  • 500 ml apa
  • 250 g zahar
  • zeama a 1/2 lamaie

Mod de preparare

* Se curata ananasul de coaja si de miezul lemnos. Se pastreaza patru felii subtiri pentru decor. Se paseaza restul pulpei in blender. Se pastreaza la frigider.
* Se curata mango, se pastreaza patru felii pentru decor iar restul fructului se taie cubulete.

* Se pun intr-un vas 100 ml apa si 100 g zahar. Amestecul de apa si zahar se fierbe la foc mic, amestecand continuu, pana la obtinerea unui sirop. Se ia vasul de pe foc si se adauga pulpa de mango taiata cubulete, amestecand bine. Se lasa amestecul sa se raceasca.

* Se spala merele, se scot cotoarele fara insa a decoji fructele. Se pastreaza patru felii subtiri pentru decor. Restul merelor se taie cubulete si se paseaza apoi in blender, alaturi de 500 ml de apa, 250 g zahar si zeama de lamaie. Amestecul rezultat se pune in sorbetiera (se respecta instructiunile fiecarui aparat in parte).

* Feliile de mango, ananas si mar pastrate pentru decor, se aseaza intr-o tava (eu le-am asezat pe hartie pentru copt) si se presara cu zahar pudra. Se caramelizeaza astfel fructele in cuptor.
* Se amesteca ananasul pasat foarte rece si compotul de mango.

* Se serveste in farfurii adanci, asezand in mijloc 1-2 linguri de sorbet de mere. Se decoreaza dupa preferinta cu fructe caramelizate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Ciorba de loboda acrita cu bors
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de loboda acrita cu bors

Ciorba de loboda acrita cu bors
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Chec cu visine
Bucataras.RO

Chec cu visine

Azi va propun o reteta de chec foarte buna pe care o puteti pregati cu orice fel de fructe. Imi place acest chec pentru ca...

Chec cu visine
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!