Sufleu de Vanilie

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Sufleu de Vanilie

Ingrediente

  • Pentru compozitie:
  • 2 oua
  • 120 ml de lapte cald
  • 30 gr de zahar
  • 14 gr de unt
  • 10 gr de faina
  • Un praf de sare
  • 2 sticlute de esenta de vanilie
  • Pentru tapetat formele:
  • 30 de gr de unt
  • 30 de gr de zahar
  • Pentru servire:
  • Zahar pudra

Mod de preparare

Hei! Dupa ce am stat si m-am sucit, invartit si documentat de 100 de ori despre delicatul sufleu mi-am facut in sfarsit curaj sa ma apuc sa fac minunatia. Si ce sa credeti, mi-a iesit din prima, a crescut frumos si a fost si gustos. Asa ca m-am gandit sa impartasesc si cu voi reteta asta simpla de Sufleu de vanilie.

Modalitate de preparare:

Se ung vasele de ceramica cu unt si se imbraca cu zahar.
Se incinge untul intr-o oala cu fundul gros. Se adauga faina si se omogenizeaza.
Se da de pe foc si se adauga treptat laptele cald, subtiind compozitia din oala.
Se pune din nou pe foc si se lasa sa dea in clocot. Compozitia trebuie sa se ingroase.
Se da de pe foc si se adauga sarea si esenta de vanilie.
Se separa ouale si se adauga cate un galbenus treptat in compozitia pentru sufleu. Se mixeaza foarte bine.
Se muta compozitia intr-un bol.

Separat se bat albusurile spuma si apoi se adauga zaharul. Se mixeaza pana se omogenizeaza.
Albusurile batute se adauga treptat in compozitia pentru sufleu. Se omogenizeaza si este gata.
Compozitia se toarna in vasele ceramice.

Se coace in cuptorul incins la 200 de grade intre 12-15 minute pana cand sufleul este bine crescut si rumen deasupra. La mine a durat 13 minute.

Se serveste cald, imediat dupa ce l-ati scos din cuptor, in vasele ramekin, cu zahar pudra deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia