Se aleg portocale, frumoase, aromate, parfumate si foarte dulci daca vreti sa aveti un sufleu foarte bun. Se spala si se taie capac in partea de sus a fructului si in partea de jos, se rade putin de tot in asa fel incat sa poate sta portocala bine, fara sa se rostogoleasca.
Se scoate pulpa si se pune intr-o strecuratoare/sita si se lasa deoparte. Capacele rezultate in urma taierii nu se arunca, de pe ele se rade coaja si se pune deoparte.
Ouale se separa si galbenusurile se freaca cu zahar pana devin pufoase. Apoi se adauga amidonul, se omogenizeaza bine. Se preseaza pulpa fructului bine de tot pana iese tot sucul din el dupa care se adauga peste amestecul de ou. Pulpa ramasa se arunca.
Cuptorul se preancalzeste la o temperatura de 400 f sau 200 c.
Portocalele goale se pudreaza cu zahar tos, bine de tot, se pun apoi deoparte.
Amestecul de ou cu suc se pune pe foc si se fierbe pana se ingroasa, amestecand mereu sa nu se prinda de fundul vasului. Se ia de pe foc si se pune in apa rece sa se racoreasca pana batem albusurile bine de tot, cu o lingura de zahar.
In crema racorita se adauga coaja de portocala pusa deoparte si lichiorul prevazut in reteta, se amesteca bine dupa care se toarna peste albusurile batute si se omogenizeaza. Trebuie mare atentie, se amesteca de sus in jos, pentru a nu sparge prea tare albusurile batute. Vom avea in final o crema bine aerata, pufoasa, cu care vom umple portocalele. Dupa umplerea lor, continutul se niveleaza cu o spatula.
Se vor aseza pe o tava si se introduc in cuptorul preancalzit. Se coc circa 15 minute sau pana sufleul se ridica de 2 cm peste marginea recipientelor naturale si are o culoare aurie la suprafata.
Se scot, se pudreaza cu zahar pudra si se servesc calde
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaNu foarte multa lume agreeaza rinichii in mancare datorita mirosului lor specific, insa daca sunt bine pregatiti mirosul va...
Tochitura dunareanaMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii