Sufleu de Portocale

Complexitate
redusa
Sufleu de Portocale

Ingrediente

  • 3 portocale
  • sucul lor
  • 2 oua
  • 50 gr zahar
  • 1 lingura zahar
  • extra zahar pentru prafuit in interior recipientele
  • 1,5 lingura amidon alimentar
  • 1/2 lingura lichior de portocale (sau cafea/ciocolata)
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Se aleg portocale, frumoase, aromate, parfumate si foarte dulci daca vreti sa aveti un sufleu foarte bun. Se spala si se taie capac in partea de sus a fructului si in partea de jos, se rade putin de tot in asa fel incat sa poate sta portocala bine, fara sa se rostogoleasca.

Se scoate pulpa si se pune intr-o strecuratoare/sita si se lasa deoparte. Capacele rezultate in urma taierii nu se arunca, de pe ele se rade coaja si se pune deoparte.

Ouale se separa si galbenusurile se freaca cu zahar pana devin pufoase. Apoi se adauga amidonul, se omogenizeaza bine. Se preseaza pulpa fructului bine de tot pana iese tot sucul din el dupa care se adauga peste amestecul de ou. Pulpa ramasa se arunca.

Cuptorul se preancalzeste la o temperatura de 400 f sau 200 c.
Portocalele goale se pudreaza cu zahar tos, bine de tot, se pun apoi deoparte.
Amestecul de ou cu suc se pune pe foc si se fierbe pana se ingroasa, amestecand mereu sa nu se prinda de fundul vasului. Se ia de pe foc si se pune in apa rece sa se racoreasca pana batem albusurile bine de tot, cu o lingura de zahar.

In crema racorita se adauga coaja de portocala pusa deoparte si lichiorul prevazut in reteta, se amesteca bine dupa care se toarna peste albusurile batute si se omogenizeaza. Trebuie mare atentie, se amesteca de sus in jos, pentru a nu sparge prea tare albusurile batute. Vom avea in final o crema bine aerata, pufoasa, cu care vom umple portocalele. Dupa umplerea lor, continutul se niveleaza cu o spatula.

Se vor aseza pe o tava si se introduc in cuptorul preancalzit. Se coc circa 15 minute sau pana sufleul se ridica de 2 cm peste marginea recipientelor naturale si are o culoare aurie la suprafata.
Se scot, se pudreaza cu zahar pudra si se servesc calde

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie