Sufleu de Portocale

Complexitate
redusa
Sufleu de Portocale

Ingrediente

  • 3 portocale
  • sucul lor
  • 2 oua
  • 50 gr zahar
  • 1 lingura zahar
  • extra zahar pentru prafuit in interior recipientele
  • 1,5 lingura amidon alimentar
  • 1/2 lingura lichior de portocale (sau cafea/ciocolata)
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Se aleg portocale, frumoase, aromate, parfumate si foarte dulci daca vreti sa aveti un sufleu foarte bun. Se spala si se taie capac in partea de sus a fructului si in partea de jos, se rade putin de tot in asa fel incat sa poate sta portocala bine, fara sa se rostogoleasca.

Se scoate pulpa si se pune intr-o strecuratoare/sita si se lasa deoparte. Capacele rezultate in urma taierii nu se arunca, de pe ele se rade coaja si se pune deoparte.

Ouale se separa si galbenusurile se freaca cu zahar pana devin pufoase. Apoi se adauga amidonul, se omogenizeaza bine. Se preseaza pulpa fructului bine de tot pana iese tot sucul din el dupa care se adauga peste amestecul de ou. Pulpa ramasa se arunca.

Cuptorul se preancalzeste la o temperatura de 400 f sau 200 c.
Portocalele goale se pudreaza cu zahar tos, bine de tot, se pun apoi deoparte.
Amestecul de ou cu suc se pune pe foc si se fierbe pana se ingroasa, amestecand mereu sa nu se prinda de fundul vasului. Se ia de pe foc si se pune in apa rece sa se racoreasca pana batem albusurile bine de tot, cu o lingura de zahar.

In crema racorita se adauga coaja de portocala pusa deoparte si lichiorul prevazut in reteta, se amesteca bine dupa care se toarna peste albusurile batute si se omogenizeaza. Trebuie mare atentie, se amesteca de sus in jos, pentru a nu sparge prea tare albusurile batute. Vom avea in final o crema bine aerata, pufoasa, cu care vom umple portocalele. Dupa umplerea lor, continutul se niveleaza cu o spatula.

Se vor aseza pe o tava si se introduc in cuptorul preancalzit. Se coc circa 15 minute sau pana sufleul se ridica de 2 cm peste marginea recipientelor naturale si are o culoare aurie la suprafata.
Se scot, se pudreaza cu zahar pudra si se servesc calde

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
1
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
4
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Mere fara Blat
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere fara Blat

Prajitura cu Mere fara Blat
Parteneri
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa