Sufleu cu Migdale

Complexitate
redusa
Sufleu cu Migdale

Ingrediente

  • Pentru sufleu:
  • - 200 ml lapte
  • - 80 g faina 000 proaspat cernuta
  • - 40 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele
  • - 80 g migdale decojite, fin macinate
  • - 40 g zahar
  • - 4 galbenusuri
  • - 6 albusuri
  • - 1 plic cu zahar vanilat
  • - sare de mare fin macinata
  • - 30 g unt pentru untat vasele pentru sufleu
  • - 3 linguri cu zahar pentru tapetarea vaselor pentru sufleu
  • Pentru decor:
  • - 30 g migdale fulgi
  • - 1 lingura cu zahar pudra (optional)

Mod de preparare

Mod de preparare:
- Se pune la fiert (la foc mic) intr-o cratita laptele, zaharul, zaharul vanilat, untul si un praf de sare, amestecand continuu cu ajutorul unei linguri din lemn. Cand amestecul ajunge aproape de temperatura de fierbere, se ia vasul de pe foc si se adauga faina ”in bloc”, amestecand rapid cu o lingura din lemn, pana cand compozitia se desprinde cu usurinta de pe peretii vasului si se formeaza ”o minge de aluat”. Aluatul pregatit se pune intr-un vas si se lasa sa se raceasca timp de 15 minute la temperatura camerei.

- Se pregatesc intre timp vasele pentru sufleu. Eu am folosit 8 vase pentru sufleu cu diametrul exterior de 9 cm, diametrul interior de 7, 5 cm si inaltimea 5 de cm. Vasele pentru sufleu se unteaza si se tapeteaza apoi cu zahar.

- Cand compozitia pregatita s-a racit, se adauga pe rand galbenusurile (nu se adauga un alt galbenus daca cel agaugat anterior nu a fost incorporat). Pentru acest timp de lucru, se poate folosi mixerul electric cu paletele spiralate.

- Se adauga migdalele fin macinate si se mixeaza compozitia timp de 20 de secunde.
- Albusurile se mixeaza pana se obtine o spuma consistenta.
- Albusurile spuma se incorporeaza in compozitia pregatita anterior.

- Compozitia se pune in formele pentru sufleu pregatite astfel incat sa nu depaseasca 3/4 din capacitatea acestora.
- Se presara la suprafata fulgi se migdale.

- Se coc in cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade c, timp de 15 - 20 de minute (in carte este specificat timpul de 25 de minute insa mi s-a parut destul de mult). Eu am copt sufleurile 15 minute (lucrurile difera cu siguranta de la un cuptor la altul).

- Se serveste imediat (fierbinte) - dureaza aproximativ 1 minut pana ”pierde din inaltime”.
- Optional se presara la suprafata zahar pudra inainte de servire.
Reteta sufleului cu migdale am gasit-o in volumul 4 al colectiei ”Delicii in bucatarie - Dulciuri”.

Ingredientele mentionate sunt necesare pentru 8 portii.

Am folosit 8 vase pentru sufleu cu diametrul exterior de 9 cm, diametrul interior de 7, 5 cm si inaltimea 5 de cm.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
1
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Chec cu ciocolata
3
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Culinar.RO

Tort de biscuiti cu crema de vanilie

E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...

Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Gustos.RO

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata