Se amesteca 600 gr faina cu 200 gr untura, se adauga praful de sare , cele 2 galbenusuri si smantana cat cuprinde si obtinem asfel un aluat compact.
Coca se imparte in 4 parti.
Procedam in felul urmator : luam o parte de coca si o intindem cat de subtire putem si apoi o ungem cu 50 gr margarina topita .Coca astfel unsa se face rol. Se procedeaza si cu celelalte 3 parti la fel si se pun la rece ptr. 2 ore . Fiecare sucitura se taie in 6 bucati . Bucata taiata se aseaza in picioare (vezi imaginea) si se intinde subtire si se umple cu ce dorim.
Obtinem astfel 24 buc de strudele . Se aseaza in tava, pe hartie de copt sau folie de aluminiu si se dau la cuptor pana se rumenesc frumos (prind o culoare frumoasa galbuie).
Se dau prin zahar praf amestecat cu zahar vanilat macinat.
Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...
Dovlecei pane - un aperitiv deliciosO minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.Un preparat delicios si de efect. Destinat vegetarienilor. Pentru post, inlocuiti branza cu tofu.
Vinete umpluteO inghetata foarte buna!
Inghetata frantuzeasca de vanilieIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii