`Strudel` cu Ricotta si Afine

Postat pe: 27-11-2010
(1)

Ingrediente

1 pachet aluat pentru foitaj
450 g ricotta
2 oua
afine sau fructe de padure, dupa dorinta
zahar, dupa gust
1- 2 pachete zahar vanilat
1 ou usor batut, pentru uns
zahar praf vanilat, pentru ornat

Mod de preparare

Intindeti putin cu sucitorul foaia de aluat dezghetata.

Puneti in centrul ei, pe lungimea foii, un strat de ricotta frecata cu cele 2 oua, apoi un strat uniform de afine sau fructe de padure (daca sunt congelate dezghetati-le si scurgeti-le).

Presarati zahar amestecat cu zahar vanilat, dupa gust si inveliti umplutura cu marginile de aluat libere, astfel: inchideti capetele aducand aluatul peste umplutura si ungeti cu ou; pliati marginea din dreapta, ungeti-o cu ou, apoi pe cea din stanga, pe care o suprapuneti peste prima.

Nu rulati si nu presati aluatul ci doar inveliti umplutura! In felul acesta foitajul va creste foarte frumos!

Ungeti cu ou strudelul si puneti-l intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu suprapunerea in sus.

Dati la cuptorul incins pentru circa 40 min, la foc mediu sau pana ce aluatul creste frumos, este copt si capata o culoare aurie.
Lasati la racit, apoi pudrati din belsug cu zahar praf vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara `Strudel` cu Ricotta si Afine" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

georgianaaaa
•  29.01.2012 10:34:36

arata foarte bine!eu sunt inebunita dupa dulciuri!o sa il incerc!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei `Strudel` cu Ricotta si Afine