Ingrediente
● 1 pachet aluat pentru foitaj |
● 450 g ricotta |
● 2 oua |
● afine sau fructe de padure, dupa dorinta |
● zahar, dupa gust |
● 1- 2 pachete zahar vanilat |
● 1 ou usor batut, pentru uns |
● zahar praf vanilat, pentru ornat |
Mod de preparare
Intindeti putin cu sucitorul foaia de aluat dezghetata.
Puneti in centrul ei, pe lungimea foii, un strat de ricotta frecata cu cele 2 oua, apoi un strat uniform de afine sau fructe de padure (daca sunt congelate dezghetati-le si scurgeti-le).
Presarati zahar amestecat cu zahar vanilat, dupa gust si inveliti umplutura cu marginile de aluat libere, astfel: inchideti capetele aducand aluatul peste umplutura si ungeti cu ou; pliati marginea din dreapta, ungeti-o cu ou, apoi pe cea din stanga, pe care o suprapuneti peste prima.
Nu rulati si nu presati aluatul ci doar inveliti umplutura! In felul acesta foitajul va creste foarte frumos!
Ungeti cu ou strudelul si puneti-l intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu suprapunerea in sus.
Dati la cuptorul incins pentru circa 40 min, la foc mediu sau pana ce aluatul creste frumos, este copt si capata o culoare aurie.
Lasati la racit, apoi pudrati din belsug cu zahar praf vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta `Strudel` cu Ricotta si Afine" nu uita sa ii faci un review.
Puneti in centrul ei, pe lungimea foii, un strat de ricotta frecata cu cele 2 oua, apoi un strat uniform de afine sau fructe de padure (daca sunt congelate dezghetati-le si scurgeti-le).
Presarati zahar amestecat cu zahar vanilat, dupa gust si inveliti umplutura cu marginile de aluat libere, astfel: inchideti capetele aducand aluatul peste umplutura si ungeti cu ou; pliati marginea din dreapta, ungeti-o cu ou, apoi pe cea din stanga, pe care o suprapuneti peste prima.
Nu rulati si nu presati aluatul ci doar inveliti umplutura! In felul acesta foitajul va creste foarte frumos!
Ungeti cu ou strudelul si puneti-l intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu suprapunerea in sus.
Dati la cuptorul incins pentru circa 40 min, la foc mediu sau pana ce aluatul creste frumos, este copt si capata o culoare aurie.
Lasati la racit, apoi pudrati din belsug cu zahar praf vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta `Strudel` cu Ricotta si Afine" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 29.01.2012 10:34:36
arata foarte bine!eu sunt inebunita dupa dulciuri!o sa il incerc!