Untul il topim si il lasam sa se raceasca.
Drojdia o dizolvam in lapte caldut impreuna cu zaharul si lasam putin sa stea.
Faina cernuta o amestecam cu fructele, nucsoara, sarea.
Adaugam peste faina untul si omogenizam, apoi punem si ouale si laptele cu drojdia.
Framantam aluatul si lasam la dospit, in loc caldut cam 2 ore.
Dupa acest timp, aluatul trebuie sa fie dospit.
Din acest aluat mie mi-au iesit 3 cozonaci, asa ca dupa ce aluatul a dospit l-am luat pe masa infainata si l-am impartit in 3.
Inindem prima parte cu un sucitor, nu foarte subtire si punem pe mijloc un sul de martipan.
Eu am luat martipanul din ambalaj si l-am taiat in jumate pe lungime, astfel incat sa-mi ajunga pe toata lungimea aluatului.
Rulam aluatul si punem in tava.
Procedam la fel si cu celelalte bucati de aluat.
Acoperim cu prosop curat sau folie alimentara si lasam sa se odihneasca 1-2 ore.
Coacem in cuptorul incins pana cand sunt rumeniti frumos.
Cat inca sunt calzi, ii ungem cu unt solid si ii dam prin zahar pudra din abundenta.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii