Stollen

Portii
8
Timp pregatire
240 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
ridicata
Stollen

Ingrediente

  • -700-800 gr faina
  • -50 gr zahar
  • -1 lingurita sare
  • -240 ml lapte caldut
  • -1 lingurita nucsoara
  • -200 gr unt
  • -2 pliculete drojdie uscata
  • -3 oua batute
  • -coaja razuita de la o lamaie si o portocala
  • -2 linguri dulceata portocala
  • -Fructe uscate :
  • -50 gr merisoare
  • -100 gr stafide negre
  • -100 gr stafide aurii
  • -50 gr afine confiate
  • -100 gr caise
  • -200 gr nuci taiate grosier
  • -100 gr migdale taiate
  • Extra:
  • -unt
  • -Zahar pudra

Mod de preparare

Untul il topim si il lasam sa se raceasca.
Drojdia o dizolvam in lapte caldut impreuna cu zaharul si lasam putin sa stea.
Faina cernuta o amestecam cu fructele, nucsoara, sarea.
Adaugam peste faina untul si omogenizam, apoi punem si ouale si laptele cu drojdia.
Framantam aluatul si lasam la dospit, in loc caldut cam 2 ore.
Dupa acest timp, aluatul trebuie sa fie dospit.
Din acest aluat mie mi-au iesit 3 cozonaci, asa ca dupa ce aluatul a dospit l-am luat pe masa infainata si l-am impartit in 3.
Inindem prima parte cu un sucitor, nu foarte subtire si punem pe mijloc un sul de martipan.
Eu am luat martipanul din ambalaj si l-am taiat in jumate pe lungime, astfel incat sa-mi ajunga pe toata lungimea aluatului.
Rulam aluatul si punem in tava.
Procedam la fel si cu celelalte bucati de aluat.
Acoperim cu prosop curat sau folie alimentara si lasam sa se odihneasca 1-2 ore.
Coacem in cuptorul incins pana cand sunt rumeniti frumos.
Cat inca sunt calzi, ii ungem cu unt solid si ii dam prin zahar pudra din abundenta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa
3
Carte de bucate

Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa

Chec cu portocale si caise uscate, o reteta aromata si delicioasa, perfecta pentru desert sau gustari.Gustul proaspat de...

Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa
Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilie
4
Carte de bucate

Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilie

Prajitura Napoleon este un desert stratificat, format din foi fragede coapte si crema fina de vanilie. Foile sunt pregatite...

Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilie
Foi Lica cu nuca
5
Dulciuri

Foi Lica cu nuca

Foi Lica cu nuca
Parteneri
Rulada dietetica cu crema de ciocolata
Bucataras.RO

Rulada dietetica cu crema de ciocolata

Daca vreti un dulce mai usor pe masa de sarbatori, sigur s-ar potrivi perfect pe platou aceasta rulada! 

Rulada dietetica cu crema de ciocolata
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri