Puneti stafidele si siropul din muguri de brad intr-un bol si lasati stafidele la inmuiat cca 30 min sau mai mult, cat sa se imbibe bine cu sirop.
Spalati bine dovleacul, apoi stergeti-l.
Taiati dovleacul placintar in jurul coditei astfel incat sa obtineti un capac. Curatati-l de seminte si franjurii care ii tin, folosind o lingura.
Umpleti interiorul dovleacului cu 1 lingura stafide, 1 strat de prune uscate, presarati putina scortisoara si dupa gust, 1- 2 linguri de zahar vanilat sau miere. Continuati sa puneti stafide, prune, scortisoara, zahar vanilat / miere pana umpleti dovleacul si se termina ingredientele.
La sfarsit, stropiti totul cu esenta de vanilie si turnati siropul ramas de la stafide.
Acoperiti gura dovleacului, intai cu felii de gutui, apoi puneti si capacul decupat.
Asezati dovleacul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptorul incins, pentru minim 1 ora, la 180 grade sau pana ce dovleacul este copt (dintii unei furculite patrunde cu usurinta in pulpa dovleacului).
Scoateti pe un platou si feliati in 4 bucati.
Serviti dovleacul aburind.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii