Stea de Mare - Desert cu Dovleac Umplut

Complexitate
redusa
Stea de Mare - Desert cu Dovleac Umplut

Ingrediente

  • -1 ceasca de stafide
  • -1 pahar sirop din muguri de brad sau alt sirop
  • -1 dovleac placintar
  • -300 - 400 g prune uscate (sa nu fie afumate! )
  • -scortisoara macinata, dupa gust
  • -zahar vanilat / miere, dupa gust
  • -esenta de vanilie
  • -1 gutuie, curatata de coaja, casuta samburilor si taiata in felii

Mod de preparare

Puneti stafidele si siropul din muguri de brad intr-un bol si lasati stafidele la inmuiat cca 30 min sau mai mult, cat sa se imbibe bine cu sirop.

Spalati bine dovleacul, apoi stergeti-l.

Taiati dovleacul placintar in jurul coditei astfel incat sa obtineti un capac. Curatati-l de seminte si franjurii care ii tin, folosind o lingura.

Umpleti interiorul dovleacului cu 1 lingura stafide, 1 strat de prune uscate, presarati putina scortisoara si dupa gust, 1- 2 linguri de zahar vanilat sau miere. Continuati sa puneti stafide, prune, scortisoara, zahar vanilat / miere pana umpleti dovleacul si se termina ingredientele.

La sfarsit, stropiti totul cu esenta de vanilie si turnati siropul ramas de la stafide.

Acoperiti gura dovleacului, intai cu felii de gutui, apoi puneti si capacul decupat.

Asezati dovleacul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptorul incins, pentru minim 1 ora, la 180 grade sau pana ce dovleacul este copt (dintii unei furculite patrunde cu usurinta in pulpa dovleacului).

Scoateti pe un platou si feliati in 4 bucati.

Serviti dovleacul aburind.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure
Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote
Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Cele mai apreciate rețete
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
1
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
3
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Prajitura turnata cu branza de vaci
4
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Cum se face sucul de roșii
5
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Parteneri
Clatite cu umplutura de branza, nuca de cocos si lime
Bucataras.RO

Clatite cu umplutura de branza, nuca de cocos si lime

Pentru ca Bucataras m-a rasplatit cu un panini maker, m-am gandit sa fac clatitele la acest aparat. Am pregatit un aluat mai...

Clatite cu umplutura de branza, nuca de cocos si lime
Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Gustos.RO

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia