St. Louis Gooey Butter Cake ( cu Branza Crema )

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
St. Louis Gooey Butter Cake ( cu Branza Crema )

Ingrediente

  • ingrediente pentru aluat
  • 250 gr faina
  • 1 lingura de praf de copt
  • 1 praf (virf de cutit) de sare
  • 125 gr unt inmuiat ca o crema
  • 160 gr zahar
  • 2 oua
  • 110 gr lapte
  • vanilie
  • ingrediente pentru crema de branza
  • 300 gr brinza crema (cea care se intinde pe piine ex Philadelphia sau alte marci) 2 oua
  • 160 gr zahar
  • zahar pudra

Mod de preparare

- pregatim aluatul amestecand toate ingredientele
- varsam aluatul intr-o tava 50*23 cm si o tinem in frigider cit timp pregatim crema de branza
- incalzim cuptorul la 180 °c
- amestecam branza cu zaharul si mixam adaugand pe rind cite un ou si abia cind acesta s-a incorporat bine adaugam si al doilea ou si iar mixam ca sa se incorporeze si el
- scoatem tava din frigider si varsam peste aluat crema de branza
- introducem tava in cuptorul gata incalzit si coacem 40-50 minute la 175-180° c sau pina cind marginile devin maroniu-auriu

Ca sa o putem servi, lasam prajitura sa se raceasca apoi o presaram cu zahar pudra si o servim taiata in bucati patrate.
Reteta aceasta se poate pregati si cu alt fel de aluat sau de umplutura vezi link-urile in engleza de pe internet (cu ciocolata, picaturi de ciocolata, cu dovleac, lamiie, cocos, aluat de la tortul red velvet si astea sunt doar citeva idei)

"The Gooey Butter Cake se pare ca a fost inventata prin 1930. Legenda spune ca un brutar de origine germana din orasul american St. Louis a gresit proportia ingredientelor (intre unt si faina) in timp ce pregatea aluatul unor biscuiti care se servesc linga cafea. Asa ca i-a iasit acest aluat. "scrie pe site-ul What's cooking America

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
2
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
4
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Prajitura Sireata
5
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Parteneri
Turte cu branza fondue
Bucataras.RO

Turte cu branza fondue

Aveam prin frigider o cutie de branza fondue Delaco si am zis sa fac ceva cu ea. Mi-au trecut prin cap vreo 3-4 retete insa...

Turte cu branza fondue
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Gustos.RO

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin