Se rade una dintre cele doua portocale si coaja se pune deoparte, storceti ambele portocale si filtrati sucul cu sita.
Puneti piscoturile intr-o tava unul langa altul acoperind fundul acesteia. Cu ajutorul unei pensule udati toate piscoturile cu sucul de portocale. Intr-un castron frecati bine ricotta si zaharul asa incat devine ca o crema.
Puneti intr-un castron frisca lichida (sa fie suficient de rece) , se bate bine cu mixerul. Adaugati frisca batuta bine peste ricotta, amestecati incet pana se incorporeaza bine. Varsati spuma de ricotta deasupra piscoturilor si nivelati cu o lingura pe toata suprafata. Eu am mai stors o jumatate de portocala si sucul l-am turnat deasupra. Sau se poate pune si in compozitia de ricotta, inainte de a adauga frisca batuta.
Presarati dulcele cu coaja rasa de portocala deasupra. Se pune in frigider minim 2-3 ore inainte de a fi servit. Se taie portii iar fiecare bucata se decoreaza cu o jumatate felie de portocala taiata subtire si frunze de menta.
Un dulce rapid, usor de facut, racoros.. si nici foarte caloric.
In loc de portocala puteti pune si alte fructe ca lamaie, capsuni, fragi ... etc
Se poate face si cu cafea.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDescopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...
Gogosi umpluteDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii