Spuma de Ricotta cu Portocale

Complexitate
redusa
Spuma de Ricotta cu Portocale

Ingrediente

  • un pachet mare de piscoturi
  • 2 portocale mari
  • 400 g ricotta
  • 200 m frisca lichida proaspata
  • 150 g zahar
  • frunze de menta

Mod de preparare

Se rade una dintre cele doua portocale si coaja se pune deoparte, storceti ambele portocale si filtrati sucul cu sita.

Puneti piscoturile intr-o tava unul langa altul acoperind fundul acesteia. Cu ajutorul unei pensule udati toate piscoturile cu sucul de portocale. Intr-un castron frecati bine ricotta si zaharul asa incat devine ca o crema.

Puneti intr-un castron frisca lichida (sa fie suficient de rece) , se bate bine cu mixerul. Adaugati frisca batuta bine peste ricotta, amestecati incet pana se incorporeaza bine. Varsati spuma de ricotta deasupra piscoturilor si nivelati cu o lingura pe toata suprafata. Eu am mai stors o jumatate de portocala si sucul l-am turnat deasupra. Sau se poate pune si in compozitia de ricotta, inainte de a adauga frisca batuta.

Presarati dulcele cu coaja rasa de portocala deasupra. Se pune in frigider minim 2-3 ore inainte de a fi servit. Se taie portii iar fiecare bucata se decoreaza cu o jumatate felie de portocala taiata subtire si frunze de menta.
Un dulce rapid, usor de facut, racoros.. si nici foarte caloric.
In loc de portocala puteti pune si alte fructe ca lamaie, capsuni, fragi ... etc
Se poate face si cu cafea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)