Spuma de Ciocolata (mousse Au Chocolat)

Complexitate
redusa
Spuma de Ciocolata (mousse Au Chocolat)

Ingrediente

  • 100 gr ciocolata alba
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 2 albusuri de ou
  • 2+2 linguri lapte
  • 1 lingura zahar tos
  • o ceasca smantana de frisca
  • 4 linguri lichior de ciocolata

Mod de preparare

Tocam ciocolata si o punem separat, in doua castroane de portelan.

Batem spuma albusurile cu zaharul tos.

Apoi le tinem 2-3 minute pe baie de aburi, continuand sa batem bezeaua obtinuta. Luam albusurile de pe aburi.

Batem smantana pentru frisca pana isi dubleaza volumul si devine spumoasa.

Punem in ciocolata taiata cate 2 linguri lapte fierbinte si punem castroanele in apa clocotita pana se topeaste ciocolata.

Adaugam in ciocolata calda, pe rand, cate o lingura din albusurile batute si incorporam. Nu punem a doua lingura cu albusuri pana nu s-a incorporat bine prima.

Amestecam apoi si frisca batuta.

Adaugam si lichiorul si omogenizam.

Repartizam spuma obtinuta in pahare sau castoane - de preferat transparente.

Se tine la frigider cateva ore ca sa se raceasca bine si sa se aseze gusturile.
Serviti cu fursecuri crocante alaturi (vezi spirale Morris).

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert madlene cu lamaie si coacaze
Bucataras.RO

Desert madlene cu lamaie si coacaze

M-am indragostit de aceste prajiturici pufoase ce se fac imediat, asa ca o sa mai vedeti si alte variante.

Desert madlene cu lamaie si coacaze
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola