Ingrediente
● Spuma: |
● 6 galbenusuri |
● 60 g zahar |
● 50 ml apa |
● gelatina |
● 2 albusuri |
● 100 g zahar |
● 500 ml frisca |
● 200 g ciocolata (neagra, cel putin 70%) |
● Blatul: |
● 1 cup (250 g) biscuiti cu unt pisati |
● 1 lingura de zahar fin (caster sugar) |
● 60 g unt topit |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h
Pentru blat se adauga toate ingredientele si se preseaza in forma dorita
Se lasa la frigider sa se intareasca pana se adauga spuma.
1. Se bate frisca si se lasa la frigider
2. Se bat galbenusurile cu 60 g de zahar cel putin 20 minute (cu mixerul)
3. Se topeste ciocolata
4. Intr-o oala se pune zaharul si se acopera cu apa. Se incalzeste pana se formeaza bule
5. Siropul de zahar se ia de pe foc si se adauga peste albusurile batute spuma
6. Se dizolva gelatina
7. Se incorporeaza galbenusurile cu ciocolata, gelatina, albusurile si frisca.
Se pune amestecul rezultat peste baza de biscuiti
Se lasa la frigider de preferat peste noapte.
In forma se poate pune folie de plastic sau aluminiu ptr a fi mai usoara scoaterea si asezarea pe un platou festiv. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Spuma de Ciocolata (Chocolate Mousse)" nu uita sa ii faci un review.
Se lasa la frigider sa se intareasca pana se adauga spuma.
1. Se bate frisca si se lasa la frigider
2. Se bat galbenusurile cu 60 g de zahar cel putin 20 minute (cu mixerul)
3. Se topeste ciocolata
4. Intr-o oala se pune zaharul si se acopera cu apa. Se incalzeste pana se formeaza bule
5. Siropul de zahar se ia de pe foc si se adauga peste albusurile batute spuma
6. Se dizolva gelatina
7. Se incorporeaza galbenusurile cu ciocolata, gelatina, albusurile si frisca.
Se pune amestecul rezultat peste baza de biscuiti
Se lasa la frigider de preferat peste noapte.
In forma se poate pune folie de plastic sau aluminiu ptr a fi mai usoara scoaterea si asezarea pe un platou festiv. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Spuma de Ciocolata (Chocolate Mousse)" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany