Spuma de Ciocolata (Chocolate Mousse)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Spuma:
  • 6 galbenusuri
  • 60 g zahar
  • 50 ml apa
  • gelatina
  • 2 albusuri
  • 100 g zahar
  • 500 ml frisca
  • 200 g ciocolata (neagra, cel putin 70%)
  • Blatul:
  • 1 cup (250 g) biscuiti cu unt pisati
  • 1 lingura de zahar fin (caster sugar)
  • 60 g unt topit

Mod de preparare

Pentru blat se adauga toate ingredientele si se preseaza in forma dorita

Se lasa la frigider sa se intareasca pana se adauga spuma.

1. Se bate frisca si se lasa la frigider
2. Se bat galbenusurile cu 60 g de zahar cel putin 20 minute (cu mixerul)
3. Se topeste ciocolata
4. Intr-o oala se pune zaharul si se acopera cu apa. Se incalzeste pana se formeaza bule
5. Siropul de zahar se ia de pe foc si se adauga peste albusurile batute spuma
6. Se dizolva gelatina
7. Se incorporeaza galbenusurile cu ciocolata, gelatina, albusurile si frisca.

Se pune amestecul rezultat peste baza de biscuiti
Se lasa la frigider de preferat peste noapte.

In forma se poate pune folie de plastic sau aluminiu ptr a fi mai usoara scoaterea si asezarea pe un platou festiv.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita
Varza calita cu carnati de casa

Varza calita cu carnati de casa

Varza calita cu carnati de casa
Ciorba taraneasca de porc

Ciorba taraneasca de porc

Ciorba taraneasca de porc
Cele mai apreciate rețete
Eclere
1
Dulciuri

Eclere

Eclere
Prajitura Carpati
2
Dulciuri

Prajitura Carpati

Prajitura Carpati
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Bors Rusesc cu Varza Murata
4
Choux-uri cu Crema de Ness si Ciocolata
5
Dulciuri

Choux-uri cu Crema de Ness si Ciocolata

Choux-uri cu Crema de Ness si Ciocolata
Parteneri
Cornulete cu mac de Craciun
Culinar.RO

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat