Spuma de Ciocolata (Chocolate Mousse)

Postat pe: 12-11-2008
(0)

Ingrediente

Spuma:
6 galbenusuri
60 g zahar
50 ml apa
gelatina
2 albusuri
100 g zahar
500 ml frisca
200 g ciocolata (neagra, cel putin 70%)
Blatul:
1 cup (250 g) biscuiti cu unt pisati
1 lingura de zahar fin (caster sugar)
60 g unt topit

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Pentru blat se adauga toate ingredientele si se preseaza in forma dorita

Se lasa la frigider sa se intareasca pana se adauga spuma.

1. Se bate frisca si se lasa la frigider
2. Se bat galbenusurile cu 60 g de zahar cel putin 20 minute (cu mixerul)
3. Se topeste ciocolata
4. Intr-o oala se pune zaharul si se acopera cu apa. Se incalzeste pana se formeaza bule
5. Siropul de zahar se ia de pe foc si se adauga peste albusurile batute spuma
6. Se dizolva gelatina
7. Se incorporeaza galbenusurile cu ciocolata, gelatina, albusurile si frisca.

Se pune amestecul rezultat peste baza de biscuiti
Se lasa la frigider de preferat peste noapte.

In forma se poate pune folie de plastic sau aluminiu ptr a fi mai usoara scoaterea si asezarea pe un platou festiv.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Spuma de Ciocolata (Chocolate Mousse)" nu uita sa ii faci un review.
Etichete
unt

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Spuma de Ciocolata (Chocolate Mousse)