Se amesteca bine toate ingredientele uscate. Se adauga untul si se amesteca. Se toarna laptele incet si se amesteca pana devine un aluat moale, cat sa fie manevrat cu mana. La mine a intrat cam 100 ml.
Se taie hartie de copt sau hartie cerata si se, se pune aluat pe marginea hartiei si se ruleaza. Mie mi-au iesit doua rulouri. Se indoaie la margini sau se leaga cu sfoara. Se fierbe apa intr-o oala, se pune un gratar sau sita metalica si se aseaza rulourile pe gratar. Se acopera cu un capat si se lasa sa se coaca la aburi 2 ore.
Dupa 2 ore de desfac din hartie pe o farfurie si se taie in felii. Abia acum dupa ce le-am desfacut mi-am dat seama de ce se cheama asa.
Se serveste cu sos de vanilie. Eu l-am facut dintr-un plic de budinca in care am pus mai mult lapte decat trebuie ca sa fie mai lichid. Puteti sa cumparati sos de vanilie de la magazin.
Nu pot sa traduc ca e cu rusine. E vorba de o :) patata. Prima data am vazut-o intr-un film comedie despre un tip care descopera ca va fi noul rege al Angliei si ii sunt prezentate mancaruri tipice englezesti. Este o secventa draguta cand sta la masa cu o doamna si ii e rusine sa-i ofere. :))
Dupa aceea am citit in Harry Potter cum mancau la una din mesele festive si m-am mirat. Oare cine papa asa ceva? Am cautat pe internet si am gasit zeci de retete care imi dadeau diferite cantitati, dar am prins ideea budincii.
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii