Spotted Dick

Complexitate
redusa
Spotted Dick

Ingrediente

  • 200g faina
  • 150g unt
  • 2-3 linguri de pesmet fin
  • 2-3 linguri de zahar
  • praf de copt
  • zahar vanilat
  • un pumn mare de stafide
  • coaja rasa de lamaie
  • lapte cat trebuie

Mod de preparare

Se amesteca bine toate ingredientele uscate. Se adauga untul si se amesteca. Se toarna laptele incet si se amesteca pana devine un aluat moale, cat sa fie manevrat cu mana. La mine a intrat cam 100 ml.

Se taie hartie de copt sau hartie cerata si se, se pune aluat pe marginea hartiei si se ruleaza. Mie mi-au iesit doua rulouri. Se indoaie la margini sau se leaga cu sfoara. Se fierbe apa intr-o oala, se pune un gratar sau sita metalica si se aseaza rulourile pe gratar. Se acopera cu un capat si se lasa sa se coaca la aburi 2 ore.

Dupa 2 ore de desfac din hartie pe o farfurie si se taie in felii. Abia acum dupa ce le-am desfacut mi-am dat seama de ce se cheama asa.

Se serveste cu sos de vanilie. Eu l-am facut dintr-un plic de budinca in care am pus mai mult lapte decat trebuie ca sa fie mai lichid. Puteti sa cumparati sos de vanilie de la magazin.


Nu pot sa traduc ca e cu rusine. E vorba de o :) patata. Prima data am vazut-o intr-un film comedie despre un tip care descopera ca va fi noul rege al Angliei si ii sunt prezentate mancaruri tipice englezesti. Este o secventa draguta cand sta la masa cu o doamna si ii e rusine sa-i ofere. :))

Dupa aceea am citit in Harry Potter cum mancau la una din mesele festive si m-am mirat. Oare cine papa asa ceva? Am cautat pe internet si am gasit zeci de retete care imi dadeau diferite cantitati, dar am prins ideea budincii.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei
Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia