Ingrediente
● 200g faina |
● 150g unt |
● 2-3 linguri de pesmet fin |
● 2-3 linguri de zahar |
● praf de copt |
● zahar vanilat |
● un pumn mare de stafide |
● coaja rasa de lamaie |
● lapte cat trebuie |
Mod de preparare
Se amesteca bine toate ingredientele uscate. Se adauga untul si se amesteca. Se toarna laptele incet si se amesteca pana devine un aluat moale, cat sa fie manevrat cu mana. La mine a intrat cam 100 ml.
Se taie hartie de copt sau hartie cerata si se, se pune aluat pe marginea hartiei si se ruleaza. Mie mi-au iesit doua rulouri. Se indoaie la margini sau se leaga cu sfoara. Se fierbe apa intr-o oala, se pune un gratar sau sita metalica si se aseaza rulourile pe gratar. Se acopera cu un capat si se lasa sa se coaca la aburi 2 ore.
Dupa 2 ore de desfac din hartie pe o farfurie si se taie in felii. Abia acum dupa ce le-am desfacut mi-am dat seama de ce se cheama asa.
Se serveste cu sos de vanilie. Eu l-am facut dintr-un plic de budinca in care am pus mai mult lapte decat trebuie ca sa fie mai lichid. Puteti sa cumparati sos de vanilie de la magazin.
Nu pot sa traduc ca e cu rusine. E vorba de o :) patata. Prima data am vazut-o intr-un film comedie despre un tip care descopera ca va fi noul rege al Angliei si ii sunt prezentate mancaruri tipice englezesti. Este o secventa draguta cand sta la masa cu o doamna si ii e rusine sa-i ofere. :))
Dupa aceea am citit in Harry Potter cum mancau la una din mesele festive si m-am mirat. Oare cine papa asa ceva? Am cautat pe internet si am gasit zeci de retete care imi dadeau diferite cantitati, dar am prins ideea budincii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Spotted Dick" nu uita sa ii faci un review.
Se taie hartie de copt sau hartie cerata si se, se pune aluat pe marginea hartiei si se ruleaza. Mie mi-au iesit doua rulouri. Se indoaie la margini sau se leaga cu sfoara. Se fierbe apa intr-o oala, se pune un gratar sau sita metalica si se aseaza rulourile pe gratar. Se acopera cu un capat si se lasa sa se coaca la aburi 2 ore.
Dupa 2 ore de desfac din hartie pe o farfurie si se taie in felii. Abia acum dupa ce le-am desfacut mi-am dat seama de ce se cheama asa.
Se serveste cu sos de vanilie. Eu l-am facut dintr-un plic de budinca in care am pus mai mult lapte decat trebuie ca sa fie mai lichid. Puteti sa cumparati sos de vanilie de la magazin.
Nu pot sa traduc ca e cu rusine. E vorba de o :) patata. Prima data am vazut-o intr-un film comedie despre un tip care descopera ca va fi noul rege al Angliei si ii sunt prezentate mancaruri tipice englezesti. Este o secventa draguta cand sta la masa cu o doamna si ii e rusine sa-i ofere. :))
Dupa aceea am citit in Harry Potter cum mancau la una din mesele festive si m-am mirat. Oare cine papa asa ceva? Am cautat pe internet si am gasit zeci de retete care imi dadeau diferite cantitati, dar am prins ideea budincii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Spotted Dick" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany