Ingrediente
● Pentru aluat: |
● 250 gr faina integrala |
● 4 linguri cu zahar tos |
● o lingura cu varf cu pudra de cacao |
● 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar |
● 125 gr unt rece |
● 1 ou mare |
● 1-2 linguri lapte |
● Umplutura: |
● 200 gr crema de branza (eu folosesc Philadelphia) |
● 3 linguri zahar tos |
● 1 plic zahar vanilat |
● 80 gr unt la temperatura camerei |
● 80 gr fulgi de cocos |
● 80 gr miez de nuca tocat cu cutitul |
Mod de preparare
Cernem impreuna faina, pudra de cacao, bicarbonatul si zaharul.
Taiem untul bucatele.
Amestecam cu degetele untul cu amestecul de faina pana rezulta o compozitie care se aseamana cu pesmetul. La final untul nu trebuie sa se topeasca - doar sa fie omogen amestecat cu faina.
Incorporam oul cu ajutorul unei furculite.
Aluatul rezultat este unul nisipos.
Punem lapte. Intai o jumatate de lingura. Amestecam. Punem laptele cu picatura chiar - aluatul nu trebuie sa fie moale - doar legat!!!
Strangem aluatul in forma de disc, il invelim in folie alimentara si il punem la frigider 2 ore. Se poate tine si la congelator cata vreme pregatim umplutura - nu mai mult!
Cat timp sta aluatul la rece amestecam toate ingredientele pentru crema. Densitatea acesteia o controlam cu cantitatea de fulgi de cocos. La final, crema trebuie sa o putem intinde cu cutitul- sa nu fie prea vascoasa.
Aluatul racit il punem intr-o punga de congelator cu capacitatea de 3 l.
Il intindem cu ajutorul vergelei, uniform, pe toata suprafata pungii. Va rezulta un dreptunghi gros de aprox. 5mm.
Taiem punga pe o latura si la baza. Latura cealalta o lasam nedesfacuta - ne va ajuta sa rulam aluatul.
Intindem umplutura uniform, deasupra aluatului, ajutandu-ne de un cutit cu lama lunga.
Rulam cu ajutorul pungii desfacute, pe latura lunga.
Obtinem un sul gros de aprox 5-6 cm.
Infasuram bine sulul cu punga in care am intins aluatul si il tinem la congelator cateva ore - peste noapte este perfect.
Din aluatul inghetat taiem rondele de 5mm grosime si le coacem la foc moale, in cuptorul preincalzit, aprox. 12-15 minute.
Daca vrem sa fie mai crocante, lasam spiralele 15 minute la cuptor.
Daca le vrem mai moi, le tinem la cuptor aprox 12 minute.
Se pastreaza in cutie de carton, la rece (nu la frigider) aprox. 2 saptamani.
Pot constitui o gustare delicioasa alaturi cu o ceasca de cafea sau lapte.
Sau pot reprezenta partea crocanta intr-un desert cremos (vezi spuma de ciocolata).
Pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Spirale Morris" nu uita sa ii faci un review.
Taiem untul bucatele.
Amestecam cu degetele untul cu amestecul de faina pana rezulta o compozitie care se aseamana cu pesmetul. La final untul nu trebuie sa se topeasca - doar sa fie omogen amestecat cu faina.
Incorporam oul cu ajutorul unei furculite.
Aluatul rezultat este unul nisipos.
Punem lapte. Intai o jumatate de lingura. Amestecam. Punem laptele cu picatura chiar - aluatul nu trebuie sa fie moale - doar legat!!!
Strangem aluatul in forma de disc, il invelim in folie alimentara si il punem la frigider 2 ore. Se poate tine si la congelator cata vreme pregatim umplutura - nu mai mult!
Cat timp sta aluatul la rece amestecam toate ingredientele pentru crema. Densitatea acesteia o controlam cu cantitatea de fulgi de cocos. La final, crema trebuie sa o putem intinde cu cutitul- sa nu fie prea vascoasa.
Aluatul racit il punem intr-o punga de congelator cu capacitatea de 3 l.
Il intindem cu ajutorul vergelei, uniform, pe toata suprafata pungii. Va rezulta un dreptunghi gros de aprox. 5mm.
Taiem punga pe o latura si la baza. Latura cealalta o lasam nedesfacuta - ne va ajuta sa rulam aluatul.
Intindem umplutura uniform, deasupra aluatului, ajutandu-ne de un cutit cu lama lunga.
Rulam cu ajutorul pungii desfacute, pe latura lunga.
Obtinem un sul gros de aprox 5-6 cm.
Infasuram bine sulul cu punga in care am intins aluatul si il tinem la congelator cateva ore - peste noapte este perfect.
Din aluatul inghetat taiem rondele de 5mm grosime si le coacem la foc moale, in cuptorul preincalzit, aprox. 12-15 minute.
Daca vrem sa fie mai crocante, lasam spiralele 15 minute la cuptor.
Daca le vrem mai moi, le tinem la cuptor aprox 12 minute.
Se pastreaza in cutie de carton, la rece (nu la frigider) aprox. 2 saptamani.
Pot constitui o gustare delicioasa alaturi cu o ceasca de cafea sau lapte.
Sau pot reprezenta partea crocanta intr-un desert cremos (vezi spuma de ciocolata).
Pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Spirale Morris" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany