Spirale Morris

Complexitate
redusa
Spirale Morris

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 gr faina integrala
  • 4 linguri cu zahar tos
  • o lingura cu varf cu pudra de cacao
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
  • 125 gr unt rece
  • 1 ou mare
  • 1-2 linguri lapte
  • Umplutura:
  • 200 gr crema de branza (eu folosesc Philadelphia)
  • 3 linguri zahar tos
  • 1 plic zahar vanilat
  • 80 gr unt la temperatura camerei
  • 80 gr fulgi de cocos
  • 80 gr miez de nuca tocat cu cutitul

Mod de preparare

Cernem impreuna faina, pudra de cacao, bicarbonatul si zaharul.

Taiem untul bucatele.

Amestecam cu degetele untul cu amestecul de faina pana rezulta o compozitie care se aseamana cu pesmetul. La final untul nu trebuie sa se topeasca - doar sa fie omogen amestecat cu faina.

Incorporam oul cu ajutorul unei furculite.

Aluatul rezultat este unul nisipos.

Punem lapte. Intai o jumatate de lingura. Amestecam. Punem laptele cu picatura chiar - aluatul nu trebuie sa fie moale - doar legat!!!

Strangem aluatul in forma de disc, il invelim in folie alimentara si il punem la frigider 2 ore. Se poate tine si la congelator cata vreme pregatim umplutura - nu mai mult!

Cat timp sta aluatul la rece amestecam toate ingredientele pentru crema. Densitatea acesteia o controlam cu cantitatea de fulgi de cocos. La final, crema trebuie sa o putem intinde cu cutitul- sa nu fie prea vascoasa.

Aluatul racit il punem intr-o punga de congelator cu capacitatea de 3 l.
Il intindem cu ajutorul vergelei, uniform, pe toata suprafata pungii. Va rezulta un dreptunghi gros de aprox. 5mm.
Taiem punga pe o latura si la baza. Latura cealalta o lasam nedesfacuta - ne va ajuta sa rulam aluatul.

Intindem umplutura uniform, deasupra aluatului, ajutandu-ne de un cutit cu lama lunga.

Rulam cu ajutorul pungii desfacute, pe latura lunga.
Obtinem un sul gros de aprox 5-6 cm.

Infasuram bine sulul cu punga in care am intins aluatul si il tinem la congelator cateva ore - peste noapte este perfect.

Din aluatul inghetat taiem rondele de 5mm grosime si le coacem la foc moale, in cuptorul preincalzit, aprox. 12-15 minute.
Daca vrem sa fie mai crocante, lasam spiralele 15 minute la cuptor.
Daca le vrem mai moi, le tinem la cuptor aprox 12 minute.

Se pastreaza in cutie de carton, la rece (nu la frigider) aprox. 2 saptamani.

Pot constitui o gustare delicioasa alaturi cu o ceasca de cafea sau lapte.
Sau pot reprezenta partea crocanta intr-un desert cremos (vezi spuma de ciocolata).

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci
Salata de cartofi Olivier

Salata de cartofi Olivier

Aceasta salata combina cubulete de cartofi, morcovi, carne fiarta (vita sau pui), castraveti murati, mazare si oua, toate...

Salata de cartofi Olivier
Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese
Cele mai apreciate rețete
Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
1
Carte de bucate

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa

Este un amestec delicios de legume, printre care vinete, dovlecei, ardei, roșii, ceapă și condimente, gătite împreună...

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
2
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Ceafa de porc la cuptor
3
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura turnata cu branza si visine
5
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Parteneri
Spaghete cu zucchini, gorgonzola si nuci
Bucataras.RO

Spaghete cu zucchini, gorgonzola si nuci

Simplu, rapid si gustos...pentru amatorii de paste!

Spaghete cu zucchini, gorgonzola si nuci
Chiftele din carne si legume, la cuptor
Culinar.RO

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Gustos.RO

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate