Spirale Morris

Complexitate
redusa
Spirale Morris

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 gr faina integrala
  • 4 linguri cu zahar tos
  • o lingura cu varf cu pudra de cacao
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
  • 125 gr unt rece
  • 1 ou mare
  • 1-2 linguri lapte
  • Umplutura:
  • 200 gr crema de branza (eu folosesc Philadelphia)
  • 3 linguri zahar tos
  • 1 plic zahar vanilat
  • 80 gr unt la temperatura camerei
  • 80 gr fulgi de cocos
  • 80 gr miez de nuca tocat cu cutitul

Mod de preparare

Cernem impreuna faina, pudra de cacao, bicarbonatul si zaharul.

Taiem untul bucatele.

Amestecam cu degetele untul cu amestecul de faina pana rezulta o compozitie care se aseamana cu pesmetul. La final untul nu trebuie sa se topeasca - doar sa fie omogen amestecat cu faina.

Incorporam oul cu ajutorul unei furculite.

Aluatul rezultat este unul nisipos.

Punem lapte. Intai o jumatate de lingura. Amestecam. Punem laptele cu picatura chiar - aluatul nu trebuie sa fie moale - doar legat!!!

Strangem aluatul in forma de disc, il invelim in folie alimentara si il punem la frigider 2 ore. Se poate tine si la congelator cata vreme pregatim umplutura - nu mai mult!

Cat timp sta aluatul la rece amestecam toate ingredientele pentru crema. Densitatea acesteia o controlam cu cantitatea de fulgi de cocos. La final, crema trebuie sa o putem intinde cu cutitul- sa nu fie prea vascoasa.

Aluatul racit il punem intr-o punga de congelator cu capacitatea de 3 l.
Il intindem cu ajutorul vergelei, uniform, pe toata suprafata pungii. Va rezulta un dreptunghi gros de aprox. 5mm.
Taiem punga pe o latura si la baza. Latura cealalta o lasam nedesfacuta - ne va ajuta sa rulam aluatul.

Intindem umplutura uniform, deasupra aluatului, ajutandu-ne de un cutit cu lama lunga.

Rulam cu ajutorul pungii desfacute, pe latura lunga.
Obtinem un sul gros de aprox 5-6 cm.

Infasuram bine sulul cu punga in care am intins aluatul si il tinem la congelator cateva ore - peste noapte este perfect.

Din aluatul inghetat taiem rondele de 5mm grosime si le coacem la foc moale, in cuptorul preincalzit, aprox. 12-15 minute.
Daca vrem sa fie mai crocante, lasam spiralele 15 minute la cuptor.
Daca le vrem mai moi, le tinem la cuptor aprox 12 minute.

Se pastreaza in cutie de carton, la rece (nu la frigider) aprox. 2 saptamani.

Pot constitui o gustare delicioasa alaturi cu o ceasca de cafea sau lapte.
Sau pot reprezenta partea crocanta intr-un desert cremos (vezi spuma de ciocolata).

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
Cele mai apreciate rețete
Chec cu ciocolata
1
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Fursecuri cu merisoare
2
Dulciuri

Fursecuri cu merisoare

Fursecuri cu merisoare
Bulete de branza si cartofi
3
Aperitive

Bulete de branza si cartofi

Bulete de branza si cartofi
Prajitura Bounty
4
Dulciuri

Prajitura Bounty

Prajitura Bounty
Somon la cuptor in crusta de aluat fraged
5
Mancaruri cu peste

Somon la cuptor in crusta de aluat fraged

Somon la cuptor in crusta de aluat fraged
Parteneri
Desert prajitura cu capsuni
Culinar.RO

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa