Sorbetto de Ciocolata Amara si Cirese

Complexitate
redusa
Sorbetto de Ciocolata Amara si Cirese

Ingrediente

  • 200 gr ciocolata amara
  • 200 gr apa
  • 200 gr cirese fara simburi
  • 1 lingura visinata sau lichior de cirese
  • 1 lingura sau mai multe de sirop de cirese sau visine

Mod de preparare

-puneti ciresele curatate la congelator

-topiti 200 gr de cioco amara si adaugati toata apa dint-o data peste ciocolata cremoasa, ametecati bine si stingeti flacara aragazului. Continuati sa amestecati cu mixerul sau cu telul pina cind se amesteca perfect apa cu ciocolata topita.

- puneti cratita cu amestecul de aa si ciocolata pe un alt vas plin cu cuburi de gheata sau in chiuveta si lasai sa curga apa rece pe linga cratita (atentie sa nu stropiti cu apa in cratita) ,. Amestecati pina cind devine cremoasa (la mine nu s-a intarit, poate nu era ciocolata de foarte buna alitate, poate nu avea destula lecitina ca sa o intareasca).

- puneti crema obtinuta in congelator si asteptati pina se intareste putin

- varsati ciresele congelate peste crema de ciocolata si apa si amestecati bine cu mixerul vertical sau in blender (robot cu cutit)

- adaugati 1 lingura de visinata sau lichior de cirese si 1 lingura de si rop de cirese (sirop dintr-un borcan cu dulceata de cirese **) amestecati bine si varsati intr-n vas special pentru congelator sau chiar intr-o cutie veche de inghetata cu capac (daca vasul vostru nu are capac puneti folie transparenta, e bine sa fie acoperit ca safaca cit mai putine ace de gheata).

- lasati citeva ore la congelator si din cind in cind mai amestecati cu lingura in compozitie.

- cind s-a congelat cit sa puteti sa o taiati cu un cutit introduceti mixerul vertical si mixati sau varsati totul in robot/ blender si mixati, intra aer in compozitie si o face mai "pufoasa" dupa tehnica masinii de inghetata care amestecind mereu nu lasa inghetata sau sorbetto sa devina caramida.

- daca dupa aceasta operatie e prea moale mai lasati putin la congelator si apoi serviti


* am pus visinata
** am pus sirop din borcanul de dulceata de visine

Puteti pune mai multe linguri de sirop daca vreti mai dulce (gustati si mai adaugati daca este cazul).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie