Sorbetto de Ciocolata Amara si Cirese

Complexitate
redusa
Sorbetto de Ciocolata Amara si Cirese

Ingrediente

  • 200 gr ciocolata amara
  • 200 gr apa
  • 200 gr cirese fara simburi
  • 1 lingura visinata sau lichior de cirese
  • 1 lingura sau mai multe de sirop de cirese sau visine

Mod de preparare

-puneti ciresele curatate la congelator

-topiti 200 gr de cioco amara si adaugati toata apa dint-o data peste ciocolata cremoasa, ametecati bine si stingeti flacara aragazului. Continuati sa amestecati cu mixerul sau cu telul pina cind se amesteca perfect apa cu ciocolata topita.

- puneti cratita cu amestecul de aa si ciocolata pe un alt vas plin cu cuburi de gheata sau in chiuveta si lasai sa curga apa rece pe linga cratita (atentie sa nu stropiti cu apa in cratita) ,. Amestecati pina cind devine cremoasa (la mine nu s-a intarit, poate nu era ciocolata de foarte buna alitate, poate nu avea destula lecitina ca sa o intareasca).

- puneti crema obtinuta in congelator si asteptati pina se intareste putin

- varsati ciresele congelate peste crema de ciocolata si apa si amestecati bine cu mixerul vertical sau in blender (robot cu cutit)

- adaugati 1 lingura de visinata sau lichior de cirese si 1 lingura de si rop de cirese (sirop dintr-un borcan cu dulceata de cirese **) amestecati bine si varsati intr-n vas special pentru congelator sau chiar intr-o cutie veche de inghetata cu capac (daca vasul vostru nu are capac puneti folie transparenta, e bine sa fie acoperit ca safaca cit mai putine ace de gheata).

- lasati citeva ore la congelator si din cind in cind mai amestecati cu lingura in compozitie.

- cind s-a congelat cit sa puteti sa o taiati cu un cutit introduceti mixerul vertical si mixati sau varsati totul in robot/ blender si mixati, intra aer in compozitie si o face mai "pufoasa" dupa tehnica masinii de inghetata care amestecind mereu nu lasa inghetata sau sorbetto sa devina caramida.

- daca dupa aceasta operatie e prea moale mai lasati putin la congelator si apoi serviti


* am pus visinata
** am pus sirop din borcanul de dulceata de visine

Puteti pune mai multe linguri de sirop daca vreti mai dulce (gustati si mai adaugati daca este cazul).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar
4
Mancaruri cu peste

Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar

Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos