Sorbetto de Ciocolata Amara si Cirese

Complexitate
redusa
Sorbetto de Ciocolata Amara si Cirese

Ingrediente

  • 200 gr ciocolata amara
  • 200 gr apa
  • 200 gr cirese fara simburi
  • 1 lingura visinata sau lichior de cirese
  • 1 lingura sau mai multe de sirop de cirese sau visine

Mod de preparare

-puneti ciresele curatate la congelator

-topiti 200 gr de cioco amara si adaugati toata apa dint-o data peste ciocolata cremoasa, ametecati bine si stingeti flacara aragazului. Continuati sa amestecati cu mixerul sau cu telul pina cind se amesteca perfect apa cu ciocolata topita.

- puneti cratita cu amestecul de aa si ciocolata pe un alt vas plin cu cuburi de gheata sau in chiuveta si lasai sa curga apa rece pe linga cratita (atentie sa nu stropiti cu apa in cratita) ,. Amestecati pina cind devine cremoasa (la mine nu s-a intarit, poate nu era ciocolata de foarte buna alitate, poate nu avea destula lecitina ca sa o intareasca).

- puneti crema obtinuta in congelator si asteptati pina se intareste putin

- varsati ciresele congelate peste crema de ciocolata si apa si amestecati bine cu mixerul vertical sau in blender (robot cu cutit)

- adaugati 1 lingura de visinata sau lichior de cirese si 1 lingura de si rop de cirese (sirop dintr-un borcan cu dulceata de cirese **) amestecati bine si varsati intr-n vas special pentru congelator sau chiar intr-o cutie veche de inghetata cu capac (daca vasul vostru nu are capac puneti folie transparenta, e bine sa fie acoperit ca safaca cit mai putine ace de gheata).

- lasati citeva ore la congelator si din cind in cind mai amestecati cu lingura in compozitie.

- cind s-a congelat cit sa puteti sa o taiati cu un cutit introduceti mixerul vertical si mixati sau varsati totul in robot/ blender si mixati, intra aer in compozitie si o face mai "pufoasa" dupa tehnica masinii de inghetata care amestecind mereu nu lasa inghetata sau sorbetto sa devina caramida.

- daca dupa aceasta operatie e prea moale mai lasati putin la congelator si apoi serviti


* am pus visinata
** am pus sirop din borcanul de dulceata de visine

Puteti pune mai multe linguri de sirop daca vreti mai dulce (gustati si mai adaugati daca este cazul).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici