Shortbread Cookies

Complexitate
redusa
Shortbread Cookies

Ingrediente

  • 2 cups de faina (280-290 gr)
  • praf de sare
  • 226 gr unt la temperatura camerei
  • 1/2 cup zahar (100 gr)
  • 1 lingurita de extract pur de vanilie

Mod de preparare

Se pregateste o tava cu hartie de copt. Se amesteca impreuna faina si sarea.

Intr-un vas se amesteca untul cu ajutorul mixerului pana devine spumos, dupa care se adauga zaharul si se continua baterea, adunandu-se de pe peretii vasului cu o spatula, daca este nevoie. Se adauga vanilia si se omogenizeaza.

Apoi se adauga faina, se amesteca bine pana se formeaza aluatul vartos.

Se imparte aluatul in doua discuri, se inveleste in folie alimentara si pastrezi la frigider pentru o ora.

Se preincalzeste cuptorul la temperatura mica (325 F / 160C). Se scoate un disc de aluat din frigider si se intinde in forma rotunda sau dreptunghiulara. Daca este rotunda se taie in triunghiuri, daca este dreptunghiular se taie in fasii dreptunghiulare.

Aluatul se va intinde intre doua folii alimentare.

Se pun biscuitii pe tava si se coc circa 10 minute. Ei trebuie sa aibe o culoare alba. In momentul indepartarii din cuptor ei sant moi, dar se vor intari rapid, pe masura ce se racesc.

Se pot pastra la temperatura camerei pana la o luna.

Reci se pot trage in ciocolata pentru o prezentare mai festiva.

Nota: sa nu coaceti prea mult. Eu am copt cu doua minute mai mult si s-au cam aramit si nu trebuie sa arate asa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Ciocolata de casa in foi de napolitana
Bucataras.RO

Ciocolata de casa in foi de napolitana

O bunatate de ciocolata care nu mai are nevoie de nici o introducere! Ideea am furat-o de la Gabytz, am vrut sa incerc si...

Ciocolata de casa in foi de napolitana
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!