Shortbread Cookies

Postat pe: 13-10-2013
(0)

Ingrediente

2 cups de faina (280-290 gr)
praf de sare
226 gr unt la temperatura camerei
1/2 cup zahar (100 gr)
1 lingurita de extract pur de vanilie

Mod de preparare

Se pregateste o tava cu hartie de copt. Se amesteca impreuna faina si sarea.

Intr-un vas se amesteca untul cu ajutorul mixerului pana devine spumos, dupa care se adauga zaharul si se continua baterea, adunandu-se de pe peretii vasului cu o spatula, daca este nevoie. Se adauga vanilia si se omogenizeaza.

Apoi se adauga faina, se amesteca bine pana se formeaza aluatul vartos.

Se imparte aluatul in doua discuri, se inveleste in folie alimentara si pastrezi la frigider pentru o ora.

Se preincalzeste cuptorul la temperatura mica (325 F / 160C). Se scoate un disc de aluat din frigider si se intinde in forma rotunda sau dreptunghiulara. Daca este rotunda se taie in triunghiuri, daca este dreptunghiular se taie in fasii dreptunghiulare.

Aluatul se va intinde intre doua folii alimentare.

Se pun biscuitii pe tava si se coc circa 10 minute. Ei trebuie sa aibe o culoare alba. In momentul indepartarii din cuptor ei sant moi, dar se vor intari rapid, pe masura ce se racesc.

Se pot pastra la temperatura camerei pana la o luna.

Reci se pot trage in ciocolata pentru o prezentare mai festiva.

Nota: sa nu coaceti prea mult. Eu am copt cu doua minute mai mult si s-au cam aramit si nu trebuie sa arate asa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Shortbread Cookies" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Shortbread Cookies