Ingrediente
● 3 pahare de faina |
● 1 cana de apa calduta |
● jumatate de lingura cu drojdie uscata |
● jumatate pahar ulei |
● 1 lingura si jumatate de zahar |
● jumatate lingurita sare |
● 50 g margarina topita |
● dulceata de trandafiri (sau alta) |
● nuca macinata mai mare |
● stafide |
● arome |
Mod de preparare
Se pune drojdia, o lingurita din cantitatea de zahar si vreo 3 linguri de apa calduta intr-o canita si se amesteca. Intr-un castron se pune faina si se face o groapa in mijlocul fainii, si-acolo se pune amestecul de drojdie. Peste cca 3 minute se pune si sarea, restul de zahar, restul de apa, uleiul si incepeti sa omogenizati.
In mod normal, faina ar trebui sa fie suficienta, dar daca aluatul este cam cleios, se mai adauga faina, dar cate putin.
Dupa ce se amesteca cu lingura de lemn, incepeti sa framantati cu mainile, date inainte prin faina. Trebuie framantat foarte bine, ideal ar fi sa bagati aluatul la robot, dar puteti framanta si cu mana. Aluatul se lucreaza usor, este foarte maleabil.
Dupa ce se framanta se pune la loc caldut, pentru 30 de minute, iar deasupra se pune o carpa umeda.
Dupa 30 de minute aluatul se rastoarna pe masa, nu trebuie framantat din nou! Se imparte in 12 bucati la care se da forma de bila, daca se poate cat mai egale. Se ia cate o bila, se intinde cu sucitorul, mai lunguiete, nu rotunde si se ung cu margarina topita.
Peste unele am pus dulceata de trandafiri si nuca macinata mai mare la robot, peste altele am pus nuca, stafide si scortisoara, iar peste altele nuca si ornamente mici, rotunde de ciocolata. Am rulat si rasucit foile, mai cu grija sa nu iasa umplutura le-am dat forma de 8 si dupa ce i-am uns cu apa cu zahar am presarat nuci si i-am dat la cuptor.
Au crescut foarte frumos.
Dupa ce i-am scos din cuptor i-am uns cu miere subtiata cu sirop de zahar si i-am mai presarat cu nuca sfaramata.
Cu 40 de paharele, de vin, fireste. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Sfintisori Moldovenesti de Post, Umpluti" nu uita sa ii faci un review.
In mod normal, faina ar trebui sa fie suficienta, dar daca aluatul este cam cleios, se mai adauga faina, dar cate putin.
Dupa ce se amesteca cu lingura de lemn, incepeti sa framantati cu mainile, date inainte prin faina. Trebuie framantat foarte bine, ideal ar fi sa bagati aluatul la robot, dar puteti framanta si cu mana. Aluatul se lucreaza usor, este foarte maleabil.
Dupa ce se framanta se pune la loc caldut, pentru 30 de minute, iar deasupra se pune o carpa umeda.
Dupa 30 de minute aluatul se rastoarna pe masa, nu trebuie framantat din nou! Se imparte in 12 bucati la care se da forma de bila, daca se poate cat mai egale. Se ia cate o bila, se intinde cu sucitorul, mai lunguiete, nu rotunde si se ung cu margarina topita.
Peste unele am pus dulceata de trandafiri si nuca macinata mai mare la robot, peste altele am pus nuca, stafide si scortisoara, iar peste altele nuca si ornamente mici, rotunde de ciocolata. Am rulat si rasucit foile, mai cu grija sa nu iasa umplutura le-am dat forma de 8 si dupa ce i-am uns cu apa cu zahar am presarat nuci si i-am dat la cuptor.
Au crescut foarte frumos.
Dupa ce i-am scos din cuptor i-am uns cu miere subtiata cu sirop de zahar si i-am mai presarat cu nuca sfaramata.
Cu 40 de paharele, de vin, fireste. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Sfintisori Moldovenesti de Post, Umpluti" nu uita sa ii faci un review.
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Ratatouille la slow cooker Crock Pot
Branza proaspata de vaci la slow cooker Crock Pot
Fasole cu carnati afumati la slow cooker Crock Pot
Varza cu ciolan afumat la slow cooker Crock Pot
Chilli con carne la slow cooker Crock Pot
Medalion de vitel cu pleurotus si baby morcov la slow cooker Crock Pot
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany