Se pune drojdia, o lingurita din cantitatea de zahar si vreo 3 linguri de apa calduta intr-o canita si se amesteca. Intr-un castron se pune faina si se face o groapa in mijlocul fainii, si-acolo se pune amestecul de drojdie. Peste cca 3 minute se pune si sarea, restul de zahar, restul de apa, uleiul si incepeti sa omogenizati.
In mod normal, faina ar trebui sa fie suficienta, dar daca aluatul este cam cleios, se mai adauga faina, dar cate putin.
Dupa ce se amesteca cu lingura de lemn, incepeti sa framantati cu mainile, date inainte prin faina. Trebuie framantat foarte bine, ideal ar fi sa bagati aluatul la robot, dar puteti framanta si cu mana. Aluatul se lucreaza usor, este foarte maleabil.
Dupa ce se framanta se pune la loc caldut, pentru 30 de minute, iar deasupra se pune o carpa umeda.
Dupa 30 de minute aluatul se rastoarna pe masa, nu trebuie framantat din nou! Se imparte in 12 bucati la care se da forma de bila, daca se poate cat mai egale. Se ia cate o bila, se intinde cu sucitorul, mai lunguiete, nu rotunde si se ung cu margarina topita.
Peste unele am pus dulceata de trandafiri si nuca macinata mai mare la robot, peste altele am pus nuca, stafide si scortisoara, iar peste altele nuca si ornamente mici, rotunde de ciocolata. Am rulat si rasucit foile, mai cu grija sa nu iasa umplutura le-am dat forma de 8 si dupa ce i-am uns cu apa cu zahar am presarat nuci si i-am dat la cuptor.
Au crescut foarte frumos.
Dupa ce i-am scos din cuptor i-am uns cu miere subtiata cu sirop de zahar si i-am mai presarat cu nuca sfaramata.
Cu 40 de paharele, de vin, fireste.

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii