Semilune

Complexitate
redusa
Semilune

Ingrediente

  • -7 oua
  • -150 g nuca
  • -7 linguri zahar
  • -7 linguri faina
  • -un plic de vanilie
  • -un plic praf de copt
  • -un praf de sare
  • -o esenta rom

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenus. Batem albusurile bezea cu zaharul pe care il incorporam treptat.

Intr-un alt vas mixam galbenusurile cu un praf de sare si aromele.
Dupa ce am obtinut bezeaua incorporam galbenusurile incet in ea.
Faina se amesteca cu praful de copt apoi o introducem si pe ea in compozitia de mai sus, incet de jos in sus cu o lingura.

Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina sau cu hartie de copt turnam compozitia si deasupra presaram nuca atat cat o putem marunti intre degete.

Introducem tava in cuptorul incalzit in prealabil la 200 grade si lasam timp de 20 minute sa se coaca.

Dupa coacere pudram prajitura apoi cu ajutorul unui pahar formam semilune.

Pofta buna!


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc