Separam albusurile de galbenus. Batem albusurile bezea cu zaharul pe care il incorporam treptat.
Intr-un alt vas mixam galbenusurile cu un praf de sare si aromele.
Dupa ce am obtinut bezeaua incorporam galbenusurile incet in ea.
Faina se amesteca cu praful de copt apoi o introducem si pe ea in compozitia de mai sus, incet de jos in sus cu o lingura.
Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina sau cu hartie de copt turnam compozitia si deasupra presaram nuca atat cat o putem marunti intre degete.
Introducem tava in cuptorul incalzit in prealabil la 200 grade si lasam timp de 20 minute sa se coaca.
Dupa coacere pudram prajitura apoi cu ajutorul unui pahar formam semilune.
Pofta buna!
Demult vroiam eu sa fac nişte chifteluţe cu ou în mijloc,un fel de ouă scoţiene,dar mereu mi se parea că un ou...
Chifteluţe uriaşe cu ouă de prepeliţăO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura Tosca
Comentarii