Semilune

Complexitate
redusa
Semilune

Ingrediente

  • -7 oua
  • -150 g nuca
  • -7 linguri zahar
  • -7 linguri faina
  • -un plic de vanilie
  • -un plic praf de copt
  • -un praf de sare
  • -o esenta rom

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenus. Batem albusurile bezea cu zaharul pe care il incorporam treptat.

Intr-un alt vas mixam galbenusurile cu un praf de sare si aromele.
Dupa ce am obtinut bezeaua incorporam galbenusurile incet in ea.
Faina se amesteca cu praful de copt apoi o introducem si pe ea in compozitia de mai sus, incet de jos in sus cu o lingura.

Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina sau cu hartie de copt turnam compozitia si deasupra presaram nuca atat cat o putem marunti intre degete.

Introducem tava in cuptorul incalzit in prealabil la 200 grade si lasam timp de 20 minute sa se coaca.

Dupa coacere pudram prajitura apoi cu ajutorul unui pahar formam semilune.

Pofta buna!


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici