Semilune

Complexitate
redusa
Semilune

Ingrediente

  • -7 oua
  • -150 g nuca
  • -7 linguri zahar
  • -7 linguri faina
  • -un plic de vanilie
  • -un plic praf de copt
  • -un praf de sare
  • -o esenta rom

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenus. Batem albusurile bezea cu zaharul pe care il incorporam treptat.

Intr-un alt vas mixam galbenusurile cu un praf de sare si aromele.
Dupa ce am obtinut bezeaua incorporam galbenusurile incet in ea.
Faina se amesteca cu praful de copt apoi o introducem si pe ea in compozitia de mai sus, incet de jos in sus cu o lingura.

Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina sau cu hartie de copt turnam compozitia si deasupra presaram nuca atat cat o putem marunti intre degete.

Introducem tava in cuptorul incalzit in prealabil la 200 grade si lasam timp de 20 minute sa se coaca.

Dupa coacere pudram prajitura apoi cu ajutorul unui pahar formam semilune.

Pofta buna!


 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Schneider
4
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
5
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars