Savarina din Pesmet

Complexitate
redusa
Savarina din Pesmet

Ingrediente

  • aluat:
  • 6 oua
  • 120 gr zahar
  • 100 gr pesmet
  • 15 ml rom ( eu nu am pus )
  • 30 gr faina ( nu am pus )
  • sirop:
  • 300 gr zahar
  • 400 ml apa
  • 100 ml rom ( eu am pus 1/2 de fiola esenta )
  • pt ornat :
  • 1/2 kg frisca cu gelatina ( eu am pus numai frisca )

Mod de preparare

se ung formele cu unt ( era ca o crema ) am folosit pensula ca sa ung mai bine si se tapeteaza cu faina

se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si romul... apoi incet se adauga si galbenusurile si la urma pesmetul cu faina... nu se amesteca de prea multe ori ( 9-10 ori prin rasturnare )

am umplut formele pe care le-am pus pe o tava si le-am pus la cuptorul gata incalzit la putin mai mult decit mediu ... dupa 20 minute timp in care nu tb sa deschidem usa la cuptor

scoatem formele si le asezam cu gura in jos. eu am pus o hirtie de copt pe un fund de lemn si pe ea am rasturnat formele. Nu se scot savarinele din forma, le lasam asa cu fundul in sus si le acoperim cu un servet. . eu am pus o fata de masa pe ele pina s-au racit. . .

Scoatem savarinele din forma, le taiem la circa 1/3 un capac.

facem siropul si cind incepe sa clocoteasa stingem flacara si lasam la racit. . . adaugam romul cind e destul de rece siropul.

stropim savarinele cu sirop inclusiv capacelele si le punem la frigider sa se raceasca. zice in carte pt 2-3 ore. eu am lasat mult mai putin ...

in timpul asta batem frisca

pe fiecare savarina scoasa din frigider ungem un strat de gem ca sa nu se inmoaie in contact cu frisca ... punem un strat de frisca apoi capacul si pe capac alt strat de frisca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Felii olandeze
3
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
4
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Prajitura cu iaurt si caise
5
Dulciuri

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Parteneri
Paste cu crema de branza,mazare si crenvusti
Bucataras.RO

Paste cu crema de branza,mazare si crenvusti

Paste cu crema de branza,mazare si crenvusti
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura