Sarlota de mere

Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6-8 mere mari
  • 50 g unt
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 4 linguri dulceata sau gem de caise
  • 2 linguri cu varf nuci rasnite
  • 150 ml apa
  • 50 ml rom
  • 200 g piscoturi de sampanie
  • esenta de vanilie
  • 500 ml frisca

Mod de preparare

Se curata merele de coaja, se taie feliute si se pun pe foc intr-o cratita cu untul si 2-3 linguri de zahar. Se adauga scortisoara si esenta de vanilie. Se fierbe totul, amestecand cu o lingura de lemn. Cand compozitia este legata se trage de pe foc si se adauga dulceata de caise si nucile macinate. Se lasa la racit. Separat din 150 ml apa si 2-3 linguri de zahar se face pe foc un sirop subtire. Se ia de pe foc si se pune romul. O cratita sau un castron se tapeaza cu ceolofan. Piscoturile de sampanie se trec prin siropul de zahar cu rom si se tapeaza ce ele in intregime peretii vasului. Se umple forma cu compozitia rece de mere, se acopera cu firmiturile ramase de la fasonare piscoturilor. Deasupra se pun o bucata de ceolofan si o farfurie, ca sa se preseza bine continutul. Se pune la frigider pt cateva ore.
Inainte de servire se rastoarna sarlota pe un platou si se decoreaza cu frisca . Este un dulce usor si deosebit de gustos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
2
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
3
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Salam de biscuiţi reţetă
4
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Parteneri
Desert chec pufos cu nuci
Bucataras.RO

Desert chec pufos cu nuci

Trebuia sa-l fac si eu, tare bun este! La mine amestecul cu cacao s-a prelins pe mijloc si a ajuns dedesubt, asa a vrut el!...

Desert chec pufos cu nuci
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Turta dulce decorata cu royal icing
Gustos.RO

Turta dulce decorata cu royal icing

Se da drumul la cuptor.

Turta dulce decorata cu royal icing