Sarlota de mere

Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6-8 mere mari
  • 50 g unt
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 4 linguri dulceata sau gem de caise
  • 2 linguri cu varf nuci rasnite
  • 150 ml apa
  • 50 ml rom
  • 200 g piscoturi de sampanie
  • esenta de vanilie
  • 500 ml frisca

Mod de preparare

Se curata merele de coaja, se taie feliute si se pun pe foc intr-o cratita cu untul si 2-3 linguri de zahar. Se adauga scortisoara si esenta de vanilie. Se fierbe totul, amestecand cu o lingura de lemn. Cand compozitia este legata se trage de pe foc si se adauga dulceata de caise si nucile macinate. Se lasa la racit. Separat din 150 ml apa si 2-3 linguri de zahar se face pe foc un sirop subtire. Se ia de pe foc si se pune romul. O cratita sau un castron se tapeaza cu ceolofan. Piscoturile de sampanie se trec prin siropul de zahar cu rom si se tapeaza ce ele in intregime peretii vasului. Se umple forma cu compozitia rece de mere, se acopera cu firmiturile ramase de la fasonare piscoturilor. Deasupra se pun o bucata de ceolofan si o farfurie, ca sa se preseza bine continutul. Se pune la frigider pt cateva ore.
Inainte de servire se rastoarna sarlota pe un platou si se decoreaza cu frisca . Este un dulce usor si deosebit de gustos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
New York Cheesecake

New York Cheesecake

New York Cheesecake
Cele mai apreciate rețete
Salata de Ceapa Marinata
1
Salate

Salata de Ceapa Marinata

Salata de Ceapa Marinata
Tort Racoros
2
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Prajitura Sireata
3
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Cremes A la Cluj
5
Dulciuri

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Parteneri
Cheesecake Brownies
Bucataras.RO

Cheesecake Brownies

Cheesecake Brownies
Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Culinar.RO

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere. Aceasta reteta nu contine gluten

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Pariziene cu branza dulce
Gustos.RO

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce